Plantele medicinale în slujba scăderii colesterolului

Plantele medicinale în slujba scăderii colesterolului

Plante medicinale care reduc colesterolul:

Rostopasca creşte secreţia lipazei şi amilazei pancreatice, responsabile de digestia grăsimilor, contribuind prin aceasta la scăderea colesterolului şi lipidelor.

Păpădia conţine aminoacizi, carotenoide, substanţe minerale (este remarcabil conţinutul în potasiu), vitamine. Este o plantă cu proprietăţi depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi deşeurilor metabolice conferindu-i proprietăţi diuretice şi hipotensoare.

Frunzele de măslin datorită prezenţei iridoidelor, triterpenelor şi flavonoidelor scad colesterolul rău (LDL) şi cresc colesterolul bun (HDL), dizolvă colesterolul, ajută la neutralizarea radicalilor liberi (efect antioxidant), având un rol important în protejarea pereţilor vasculari. Aceste proprietăţi îi conferă eficienţă în tratarea bolilor coronariene, hipertensiunii şi aterosclerozei.

Anghinarea prin prezenţa compuşilor sterolici are o puternică acţiune de scădere a nivelului colesterolului sanguin.

Recomandările profesioniştilor plantelor, Fares Orăştie, pentru diminuarea nivelului de colesterol sunt:

Ceaiuri impotriva cresterii colesterolului

Capsulele COLESTEROL au în componenta plante active precum rostopasca, păpădie, pătlagina, extract de frunze de măslin şi extract de anghinare, fiind recomandate în tratarea hipercolesterolemiei, dislipidemiei şi hipertensiunii arteriale. Se recomandă administrarea a 1-2 comprimate de 3 ori pe zi, înainte de mese. Pretul unei cutii cu 60 de comprimate este de aproximativ 25 de lei.

Tinctura „COLESTEROL' cu extract de frunze de măslin, frunze de anghinare, rostopască, rizomi de ghimbir ş usturoi stimulează metabolismul lipidelor şi colesterolului, reduce biosinteza de colesterol în organism şi ajută metabolizarea colesterolului la nivel hepatic. Este recomandată în hipercolesterolemie, dislipidemie sau în prevenirea aterosclerozei în doză de 20-40 picături de 3 ori pe zi, între mese. Preţul este de aproximativ 13 lei.

•Plantele din compoziţia ceaiului COLESTEROL – ceai verde, sulfină, păpădie, măceş, rozmarin, urzică, coada calului – au proprietăţi complexe: ceaiul verde împiedica sinteza şi absorbţia colesterolului şi lipidelor, poliholozidele şi taninurile din compoziţia sulfinei, rozmarinului şi măceşului reduc absorbţia lipidelor şi colesterolului la nivel intestinal, măceşul şi rozmarinul prin efectul antioxidant împiedică peroxidarea lipidelor, iar coada calului datorită saponozidelor favorizeaza eliminarea deşeurilor metabolice. Este recomandat în tratarea hipercolesterolemiei, hiperlipidemiei şi ateromatozei (depunerea de colesterol pe pereţi vaselor de sânge). Se beau 3-4 căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni. Preţul unei cutii este de 4 lei.

Ceaiul COLESTEROL, din gama Tradiţii completează oferta naturală de tratament pentru scăderea fără medicamente a colesterolului. El conţine anghinare, ventrilică, coada calului şi este recomandat în hipercolesterolemie, hiperlipidemie, ateromatoza (depunerea de colesterol pe pereţii vaselor de sânge). Se beau 3-4 căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Durata unei cure obişnuite este de 6-8 săptămâni. Această reţetă este culeasă de la Mănăstirea Sub Piatră. Preţ: 6,5 lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate