Suflete în culori. Noutăţi în problematica persoanelor cu autism

Suflete în culori. Noutăţi în problematica persoanelor cu autism

Suflete în culori
Membrii filialelor ANCAAR şi cei ai FEDRA (federaţia de profil) au cerut ajutor în repetate rânduri reprezentanţilor Guvernului în a clarifica aceste probleme. Discursul lor a ajuns până la Parlamentul European, prin preşedintele filialei Iaşi a ANCAAR, Carmen Ghercă.

„Trebuie să atragem atenţia autorităţilor centrale asupra problemelor legate de ordinele comune ale celor două ministere, respectiv Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, de stabilire a criteriilor de încadrare în grad de handicap.

Cu toţii ştim că datorită erorilor din acest ordin, mulţi adulţi cu autism trebuie să accepte diagnosticul de schizofrenie sau să declare un IQ mai mic pentru a beneficia de minimul de ajutor acordat de stat, prin stabilirea gradului grav de handicap.

Am făcut parte din delegaţia care a înmânat reprezentanţilor celor două ministere petiţia pentru modificarea acestor ordine, semnată de peste 3.000 de persoane”, a declarat Carmen Ghercă, adăugând că primul răspuns oficial a fost constituirea unei comisii comune de lucru a celor două ministere.

Joi, 14 iunie, Magazinul Diverta din Iulius Mall din Iaşi a găzduit o dezbatere referitoare la situaţia persoanelor cu autism. Împreună cu membrii filialei Iaşi a Asociaţiei Naţionale pentru Copiii şi Adulţii cu Autism, invitaţii au discutat despre problematica persoanelor cu autism, despre terapiile folosite în recuperare şi despre modul în care cei care suferă de această tulburare pot fi integraţi în comunitate.

La dezbatere au participat invitaţi medici, asistenţi sociali, psihologi şi specialişti implicaţi în problematica persoanelor cu autism.

Camen Ghercă
Întâlnirea s-a încheiat cu lansarea volumului „Suflete în culori”, semnat de Camen Ghercă. Volumul este o premieră şi oferă emoţionanta poveste de viaţă a lui Carmen şi a fiului ei, Robert, diagosticat cu autism.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate