Pharmatex, o nouă metodă de contracepție

Pharmatex® capsule este o nouă metodă contraceptivă, ce se folosește doar local, fără limite fiziologice sau medicale. Este recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, putând fi utilizată fără restricții medicale.

Pharmatex_Capsule

Ingredientul activ din Pharmatex® capsule este clorura de benzalconiu, un spermicid și antiseptic eficient. Efectul constă în împiedicarea contactului între ovul și spermatozoizi, prin imobilizarea celor din urmă. În al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând de asemenea pătrunderea lichidului seminal masculin.

Metoda de contracepție locală este destinată tuturor femeilor care doresc să evite o sarcină nedorită și o pot folosi atât când au uitat să ia pilulele contraceptive ori în oricare din următoarele cazuri:

• în cazul în care există o contraindicaţie temporară sau definitivă a contracepţiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);

• după naştere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;

• când ea doreşte o contracepţie de scurtă durată;

• ca modalitate de asociere în cazul contracepţiei locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum AINS).

image description

Femeile care au peste 35 de ani, fumătoare, care alăptează, care au hipertensiune, hepatită sau diabet pot folosi capsulele Pharmatex ca metodă de contracepție locală.

Ingredientul principal din capsulele Pharmatex mai are și rol antiseptic: potrivit studiilor făcute in vitro, clorura de benzalconiu poate inocula agenții infecțioși responsabili de bolile cu transmitere sexuală. Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomandă asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginală (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locală ce conţin estrogeni). Prin substanța sa activă, clorura de benzalconiu, Pharmatex® capsule acționează strict local, fără să provoace efecte nedorite și fară să modifice flora vaginală, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sanatate