Periuță de dinți manuală sau periuță de dinți electrică?

Periuța de dinți manuală și periuța de dinți electrică au același scop: să curețe resturile alimentare de pe dinți. Cum s-o alegi și cum s-o folosești corect?

periuta de dinti

90% din ceea ce rămâne pe dinți se curăță datorită acțiunii mecanice a periuței și doar 10% se curăță datorită pastei de dinți folosite.

De ce îmi vine să vomit când mă spăl pe dinți?


Habar n-am. Dar vă sfătuiesc să înlocuiți periuța pe care o aveți cu o periuță cu un cap mult mai mic, eventual cu o periuță electrică. Apoi evitați sa atingeți limba și/sau cerul gurii. Limba și cerul gurii sunt cele mai frecvente zone care declanșează senzația de vomă. Dacă tot nu reușiți, atunci puneți pasta pe deget și încercați să frecați dinții și gingiile cu degetul. Fiți atent la ce zone atingeți cu degetul și veți descoperi singuri unde NU trebuie să vă atingeți.

Tehnica modernă ajută sănătatea

Periuța de dinți manuală trebuie să fie moale: soft, super-soft, extra-soft. Cu peria manuală trebuie să frecați dinții și gingiile. UȘOR!

Vă recomand, totuși, să folosiți o periuță electrică. Curățarea e mult mai bună. Sunt, deja, foarte multe studii clinice care confirmă faptul că spălatul cu o perie electrică are rezultate net superioare spălatului cu o perie normală. Periuța de dinți electrică execută mișcări uniforme, într-un ritm mult mai ridicat decât se poate asigura cu periuța manuală. Dacă este folosită corect, presiunea pe care o exercită asupra gingiilor rămâne constantă. Iar folosirea corectă este asigurată de o serie de funcții pe care le au cele mai noi modele de periuțe electrice:

  • senzori de presiune care opresc mișcările atunci când aplicați o presiune prea mare;
  • semnalizator sonor care anunţă când ați îndeplinit timpul necesar de periaj;
  • fibrele indicator din peri care se decolorează atunci când trebuie să înlocuiți capul.

Puteți folosi orice periuță electrică vreți, atât timp cât o folosiți cum trebuie. Cu periuța de dinți electrică NU SE FREACĂ DINȚII. Plimbați peria ușor pe dinți și gingii fără să apăsați cu putere.

Dinții și gingiile trebuie frecate ușor cu periuța de dinți

Indiferent că folosiți periuță electrică sau periuță manuală, spălați UȘOR și dinții, și gingiile. Principala cauză a retracției gingiilor de pe dinți este periajul prea puternic.

Dar dacă mă spăl tare pe dinți, ce se întâmplă? Nu numai că se retrag gingiile, nu numai că peria ajunge să acționeze ca un fierăstrău la baza dinților și apar leziuni ale rădăcinii dinților, nu numai că dinții vor arăta tot mai rău, nu numai că ajungeți la mine ca să vă plângeți că gingiile s-au retras de pe dinți și aceștia au devenit sensibili… dar o să plătiți și niște sume mari de bani ca să vă aduc gingia la loc, probabil fără să vă dau nicio garanție de succes. Adusul gingiilor la locul lor face parte din tehnicile de chirurgie plastică mucogingivală care e realmente costisitoare.

Pentru o spălare eficientă, atât cu periuța manuală cât și cu și periuța electrică, periajul trebuie să dureze circa 3 minute.

Gabriel Craciun Autor: Dr. Gabriel Crăciun,
medic stomatolog
http://craciunstomatologie.ro/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate