Pentru prima dată după 30 de ani, indienii pot vedea munții Himalaya

Pentru prima dată după 30 de ani, indienii pot vedea munții Himalaya de la sute de kilometri distanță. Acest lucru este posibil datorită faptului că nivelul de poluare a scăzut considerabil o dată cu încetarea activității industriale.

După 21 de zile de când economia Indiei stă pe loc, oamenii au parte de o priveliște impresionantă. Cu o populație de peste 1,4 miliarde de persoane, India a fost ani la rând în topul celor mai poluate țări ale lumii. Din 24 martie însă, de când doar puține întreprinderi mai funcționează și mașini mai circulă, s-a putut observa clar ce impact avea poluarea. Calitatea aerului a fost semnificativ îmbunătățită din chiar prima zi!

Mai mulți locuitori din districtul Jalandhar din Punjab s-au întrecut în a posta pe rețele de socializare imagini uluitoare cu lanțul montan asiatic. Pentru prima dată după 30 de ani, locuitori aflați la peste 200 km distanță au putut admira măreția crestelor înzăpezite. Pentru cei mai tineri dintre indieni, aceste imagini uluitoare sunt o premieră absolută. Un locuitor din Punjab, Sant Balbir Singh Seechewal, le-a mărturisit jurnaliștilor: „Putem vedea clar munții acoperiți de zăpadă de pe acoperișurile caselor noastre. Și nu doar atât. Și stelele sunt vizibile noaptea! Nu am văzut niciodată așa ceva!' Un alt internaut, care de asemenea a împărtășit imagini spectaculoase, a scris că este uluitor să constați ce înseamnă poluarea pentru natură.

Un raport al Unității de Informații din India arată că nivelul de poluare al țarii avea o valoare de 115 anterior măsurilor de restricție. În primele trei zile de la instituirea lor, nivelul de poluare a scăzut la 75. Potrivit normelor, un nivel situat între 51 și 100 este considerat „moderat', în vreme ce unul sub 50 este „bun'.

Organizația Mondială a Sănătății admite că limita sigură pentru calitatea aerului este o concentrație a particulelor sub 20mg/m3. India însă, în cea mai mare parte a anului, avea o limită de cinci ori mai mare, de 100mg/m3.

Până în prezent India are peste 5.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și 149 de decese cunoscute. Autoritățile și medicii din această țară spun însă că se pregătesc pentru un adevărat „masacru'.

foto> Hepta

Citeste  si>

Cu ce cureți bijuteriile din aur și argint ca să le aduci strălucirea inițială

Mare Ți-e grădina, Doamne!!! Uite cum se protejează străinii de Covid-19

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse