Încă un dezastru în ITALIA… O țară îngenunchiată de ghinioane

Cu un total al victimelor pandemiei de 17.127 de persoane până în prezent, Italia a mai avut parte azi de încă o tragedie, de parca ce i se întâmplă nu ar fi deja prea mult. Încă un dezastru în ITALIA… O țară îngenunchiată de ghinioane:

Dimineață, la ora locală 10.22,  podul rutier construit peste râul Magra – din provincia Massa Carrara, Toscana – s-a prăbușit cu un zgomot asurzitor, care i-a îngrozit pe locuitorii din zonă.

Podul se afla la granița dintre Liguria și Toscana, de-a lungul unei șosele care face legătura între Val di Vara și Val di Magra (La Spezia). Respectiva construcție, cu o importanță deosebită pentru locuitorii zonei dar și pentru cei care o tranzitează, a dat semne de deteriorare încă de anul trecut. Chiar în luna noiembrie, după ce a fost sesizată o fisură în asfaltul de pe pod, autoritățile locale au efectuat mici reparații. Se pare însă că deteriorarea era cu mult mai profundă, dar din păcate nu era vizibilă.

Podul de peste râul Magra s-a prăbușit în totalitate, pe toată lungimea lui. În momentul tragediei, din fericire, pe acesta circulau numai două vehicule, o camionetă și o autoutilitară. Șoferul camionetei a fost rănit în timpul prăbușirii podului și a fost transportat de urgență la cel mai apropiat spital pentru acordarea îngrijirilor medicale ce se impuneau. Celălalt șofer, al autoutilitarei,  care traversa și el podul în momentul în care s-a produs dezastrul, a scăpat nevătămat. Bărbatul se află însă în stare de șoc, fiind martorul prăbușirii din care nici el nu credea că va scăpa cu viață. La fața locului au sosit imediat echipaje specializate în acțiuni de salvare se sub mormanele de moloz, în cazul în care ar fi existat victime și sub dărâmături. Sub pod există o potecă pe care circulau de regulă bicicliști și pietoni, dar se pare că, din fericire, în momentul prăbușirii nu se afla nimeni în trecere pe acolo, date fiind restricțiile de circulație impuse în Italia de pandemia de coronavirus.

Pentru că la locul tragediei martorii oculari au afirmat că se simțea un puternic miros de gaz, au fost imediat alertați și pompierii. Acestora li s-au alăturat și echipele tehnice ale companiei zonale de gaze pentru a preveni riscul producerii unei explozii ca urmare a unei posibile afectări a conductei de gaze.

foto: 123rf

Citeste și:

Mare Ți-e grădina, Doamne!!! Uite cum se protejează străinii de Covid-19

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse