(P) O viață fără dureri de oase și articulații

Reumatismul, artrita, osteoartrita, stările post-traumatice de după entorse, luxații, fracturi, toate se manifestă prin dureri și disconfort. Dar nu te îngrijora, există soluții simple și la îndemână.

Te dor încheieturile? Articulațiile tale suferă din cauza greutății sau a vârstei? Un genunchi scârțâie? Ești o persoană care iubește activitățile fizice și articulațiile tale sunt suprasolicitate? Sau, poate, te-ai ales cu o entorsă sau cu o luxație…

Tratamentul cu analgezice poate fi eficient într-o primă fază, însă, pe termen lung, remediile și suplimentele naturale sunt ideale fiindcă te protejează de efectele secundare ale acestora.

Când slăbim sau ne îngrășăm, când facem sport sau ducem o viață sedentară, ori când înaintam în vârstă, solicitările asupra structurii osoase a corpului sunt diferite, iar procesele de construcție sau de transformare ce au loc în oasele noastre se adaptează și ele. În plus, menținerea sănătății oaselor este importantă, întrucât densitatea osoasă scade odată cu vârsta, putând aduce neplăceri (dureri, fracturi).

Prevenirea scăderii densității osoase trebuie făcută de la o vârstă mai tânără, pentru a beneficia de oase puternice chiar și la o vârsta înaintată. O dietă adecvată și schimbarea stilului de viață însoțite de exerciții fizice efectuate constant ajută la menținerea sistemului musculo-scheletal sănătos și puternic și îți pot oferi mobilitate maximă.

Însă pentru a ne feri de pericolele osteoporozei și ale afecțiunilor articulare sunt ideale, pe termen lung, suplimentele dedicate. Acestea reprezintă surse bogate de vitamine și minerale esențiale care ajută la prevenirea problemelor cauzate de vârstă, suprasolicitare ori sedentarism.

Dozele suplimentare de calciu, magneziu și vitamina D3, alături de vitamina K și alte ingrediente speciale, aflate în compoziția acestora, nu doar că ușurează inflamația și durerea, dar stopează degenerarea osoasă și ajută la întinerirea articulațiilor.

Află detalii despre două suplimente nutritive excepționale din gama dedicată sănătății sistemului osteo-muscular, create de Doppelherz, brandul sinonim cu viața sănătoasă și angajamentul pentru o stare de bine.

Astfel, suplimentul Kollagen 11.000 plus, asigură cea mai mare doză de hidrolizat de colagen sub formă de soluție orală, în flacoane unidoză. Colagenul este constituent al oaselor, cartilajelor și ligamentelor, dar producția sa scade odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, pielea începe să-și piardă elasticitatea, iar cartilajul începe să degenereze, ceea ce poate cauza dureri articulare sau de genunchi, dificultăți la mișcare, sensibilitate crescută.

Kollagen plus

Suplimentul Gelenk 1200 conține într-un singur comprimat vitaminele C, K și D, alături de 1200 mg de clorhidrat de glucozamină. Este destinat celor cu probleme articulare, de diferite cauze, de la leziuni la nivelul cartilajelor sau osteoartrită, la poliartrită reumatoidă. Se recomandă, de asemenea, sportivilor care au suferit leziuni la genunchi ori persoanelor care desfășoară activitate fizică solicitantă pentru aparatul locomotor. Vitamina C ajută la formarea colagenului pentru funcționarea normală a sistemului osos și a ligamentelor, iar vitaminele K și D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.

Gelenk 1200

Cele doua suplimente Doppelherz sunt indispensabile în afecțiunile osteo-articulare, în menținerea funcționarii corecte a aparatului locomotor și în prevenirea afecțiunilor la nivelul articulațiilor și cartilajelor. Se gasesc în farmacii, la prețuri de raft ce variaza între 60-80 lei (Kollagen plus – 10 flacoane) și 30-35 lei (Gelenk).

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate