Organul fericirii: unde se găsește și care este rolul lui în organism

Dacă nu aflaseși până acum, în corpul nostru se găsește un organ care, stimulat, ne poate induce o stare de fericire. Este vorba despre timus, o glandă situată înapoia sternului.

organul fericirii

Această glandă este organul central al sistemului imunitar. Timusul este foarte bine dezvoltat la nou-născuți și copii, iar odată cu procesul de creștere și de dezvoltare a organismului, în special după pubertate, involuează și se transformă în grăsime corporală. Este, așadar, primul organ din corp care îmbătrânește.

Cum găsești organul fericirii

Poți identifica cu mare ușurință locul unde se află organul fericirii. La baza gâtului, chiar deasupra sternului, se află o scobitură. Atinge cu două degete această scobitură. Gata, ai identificat poziția timusului, deci ai descoperit organul fericirii.

Cum ne face acesta fericiți? Păi, întâi de toate, neutralizează energiile negative din jurul nostru. Apoi întărește sistemul imunitar. Trebuie să mai știi că în timpul perioadelor stresante, glanda își reduce dimensiunile, antrenând astfel și diminuarea nivelului de energie pe care aceasta o produce

Cum activezi organul fericirii

Poți stimula acest organ și beneficia de funcțiile lui masându-l ușor. Timusul conservă energia din corp, iar rolul acestui masaj este de a intensifica vibrația energiei. Astfel, atunci când se produc dezechilibre la nivel energetic, când te simţi vlăguită, nu ai de făcut decât să stimulezi acest organ masându-l.

Pentru stimularea timusului poți folosi și pumnul, cu care vei lovi ușor în regiunea glandei. Menține loviturile timp de 20-30 de secunde, în timp ce respiri adânc. Ideal ar fi ca în acele momente să te gândești și la lucruri pozitive, care-ți fac o reală plăcere.

Cum îți dai seama că ai activat organul fericirii

Atunci când punctul fericirii este activat, vei simți furnicături în tot corpul și, în plus, vei avea conștiința unei stări de fericire deplină. În funcție de persoană, aceste senzații este foarte posibil să nu apară imediat. Cu timpul, însă, prin exercițiu zilnic sau chiar de mai multe pri pe zi, aceste senzații se vor instala aproape instantaneu.

Stimulează-ți organul fericirii ori de câte ori ești cuprinsă de atacuri de panică, anxietate sau stres. În scurt timp, vei reuși să-ți regăsești echilibrul în viață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate