Google – maşina care se conduce singură

masina-google

Câte persoane cărora le este frica să conducă nu şi-au dorit să se inventeze o astfel de maşină care se conduce singură?

Designerul acestui prototip este o femeie, pe numele ei, YooJung Ahn. Asiatica nu este de fapt designer de maşini şi a conceput doar obiecte foarte mici.

Potrivit managerexpress.ro, maşina respectivă se numeşte ca cel mai utilizat motor de căutare din lume – Google. Acest model se conduce într-adevăr singur, nu are nici volan, nici pedale. Pentru a fi pusă în mişcare, maşina Google, dispune de un singur buton.

Crearea maşinii Google, care se conduce singură

La început s-a dorit ca această maşină să fie un fel de canapea pe două roţi, însă ceea ce a ieşit a fost exact pe dos. Aşadar, nu exteriorul te face să spui “wow” ci faptul că acest model este acoperit de o multitudine de senzori și este condus de inteligențe artificiale ce le-au permis să navigheze foarte mult.

Citeşte şi O romanca a inventat elixirul tineretii

Maşina Google pe primul loc la Concursul internațional de design, Red Dot Design

Datorită tehnologiei sale cu totul aparte a reuşit să se claseze pe locul I, în faţa a 4698 de modele ce au participat la această competiţie.

Acum, YooJung Ahn  este în echipa altui proiect auto la laboratorul X al Google pentru proiecte deosebite, spre exemplu:

  • mașini care se conduc singure
  • balonul de internet – proiectul Loon
  • zmeul de energie

În cadrul acestui proiect ea este designerul șef pentru minivan-uri Chrysler Pacifica.

Scopul inventării maşinii care merge singură

  • siguranța pasagerilor și a pietonilor. Mașina este creată în folosul  pasagerilor şi nu pentru șoferi.
  • nu se mişcă repede, iar ceea ce o face cu adevărat specială este că dispune de foarte mulţi senzori care îi dau 'o vedere” de 360 grade, până la o distanță de două terenuri de fotbal în fiecare direcție.

Aşadar coborâţi pe Pământ, nu este o maşină pentru James Bond. Dacă sunteţi totuşi curioşi aflaţi că acest model de maşină a fost conceput doar pentru teste, şi nu pentru o producţie în masă. Pentru a nu crea altă impresie, cei care au creat-o au ales pentru această culori deschide, alb şi gri, pentru a insufla o stare de confort psihic.

Vezi care sunt cei mai mari inventatori romani!

Citeşte şi Inventii de milioane

Sursa foto: captură youtube.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri