Google – maşina care se conduce singură

masina-google

masina-google

Câte persoane cărora le este frica să conducă nu şi-au dorit să se inventeze o astfel de maşină care se conduce singură?

Designerul acestui prototip este o femeie, pe numele ei, YooJung Ahn. Asiatica nu este de fapt designer de maşini şi a conceput doar obiecte foarte mici.

Potrivit managerexpress.ro, maşina respectivă se numeşte ca cel mai utilizat motor de căutare din lume – Google. Acest model se conduce într-adevăr singur, nu are nici volan, nici pedale. Pentru a fi pusă în mişcare, maşina Google, dispune de un singur buton.

Crearea maşinii Google, care se conduce singură

La început s-a dorit ca această maşină să fie un fel de canapea pe două roţi, însă ceea ce a ieşit a fost exact pe dos. Aşadar, nu exteriorul te face să spui “wow” ci faptul că acest model este acoperit de o multitudine de senzori și este condus de inteligențe artificiale ce le-au permis să navigheze foarte mult.

Citeşte şi O romanca a inventat elixirul tineretii

Maşina Google pe primul loc la Concursul internațional de design, Red Dot Design

Datorită tehnologiei sale cu totul aparte a reuşit să se claseze pe locul I, în faţa a 4698 de modele ce au participat la această competiţie.

Acum, YooJung Ahn  este în echipa altui proiect auto la laboratorul X al Google pentru proiecte deosebite, spre exemplu:

  • mașini care se conduc singure
  • balonul de internet – proiectul Loon
  • zmeul de energie

În cadrul acestui proiect ea este designerul șef pentru minivan-uri Chrysler Pacifica.

Scopul inventării maşinii care merge singură

  • siguranța pasagerilor și a pietonilor. Mașina este creată în folosul  pasagerilor şi nu pentru șoferi.
  • nu se mişcă repede, iar ceea ce o face cu adevărat specială este că dispune de foarte mulţi senzori care îi dau 'o vedere” de 360 grade, până la o distanță de două terenuri de fotbal în fiecare direcție.

Aşadar coborâţi pe Pământ, nu este o maşină pentru James Bond. Dacă sunteţi totuşi curioşi aflaţi că acest model de maşină a fost conceput doar pentru teste, şi nu pentru o producţie în masă. Pentru a nu crea altă impresie, cei care au creat-o au ales pentru această culori deschide, alb şi gri, pentru a insufla o stare de confort psihic.

Vezi care sunt cei mai mari inventatori romani!

Citeşte şi Inventii de milioane

Sursa foto: captură youtube.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri