Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou organ în corpul uman

Un nou organ

Un nou organ

Descoperirea unui nou organ în corpul uman poate ajuta în procesul de vindecare a unor boli. Aproape în fiecare zi, lumea medicală, datorită cercetărilor minuţioase ale savanţilor, depăşeşte anumite bariere care pe timpuri păreau să ţină pe loc evoluţia medicinei.

Cum se numeşte acest nou organ

Potrivit health.good.is, această ştire a fost prezentată pe larg într-o revistă numită The Lancet Gastroenterology & Hepatology. Conform acelui articol, organul respectiv se numeşte mezenter. Despre el se pare că a scris însuşi Leonardo da Vinci, precizează libertatea.ro. Din păcate, notiţele sale nu au fost luate în seamă.

Mezenterul

Cercetătorul J Calvin Coffey a specificat că se ştia de existenţa mezenterului în corpul omenesc, însă acesta nu fusese catalogat drept organ. După spusele acestuia, mezenterul era considerat a fi o structură fragmentată făcută din secțiuni separate şi nu i se atribuia niciun rol semnificativ.

Despre mezenter, noul organ al corpului uman

  • De abia în anul 2012, după îndelungi cercetări s-a ajuns la concluzia că mezenterul este de fapt un organ cu o structură continuă.
  • Această nouă descoperire a dus la rescrierea tratatelor de medicină.
  • De asemenea, i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să caute tratamente inovatoare pentru că au o nouă “pistă” de abordare a bolilor aparatului digestiv.
  • Momentan s-a analizat doar structura acestui organ şi se lucrează la aflarea funcţiei sale.

Citeşte şi Organul fericirii: unde se găsește și care este rolul lui în organism

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate