O vulpe pofticioasă, pe lacul îngheţat

Pentru că a început să se instaleze frigul peste România şi să ne îngheţe toate, ne-am gândit să ne amuzăm niţel împreună privind  drăgălaşa vulpe.

Uitaţi cum vulpea roşiatică, posesoare a unei cozi stufoase, merge pe un lac îngheţat fiind chemată de un pescar, să vină să îi dea de mâncare.

Ne aşteptam să primească nişte peştişori daca tot dădeau pescarii la copcă, însă se pare că încă mai aveau de aşteptat.

Citeşte şi Ia-i un animal copilului tău!

Vulpe mâncătoare de parizer şi cârnaţi

Aşadar, vulpiţa a urmat chemarea pescarului să vină mai aproape pentru a fi hrănită cu cârnaţi şi parizer. Urmărindu-i reacţia, acesteia nu i-a displăcut deloc şi nici nu părea speriată de prezenţa oamenilor, bucuroşi să o vadă.

Dacă vor vedea şi cei mici filmuleţul le puteţi povesti niţel despre acest animal frumos dar teribil de viclean.

Vulpea în literatură

Prin urmare, cumătra vulpe despre care s-a tot scris în literatura populară, spre ex: Ursul păcălit de vulpe, dar şi în vechime, Esop dedicându-i numeroase fabule, face parte din familia câinilor sălbatici (lup, şacal, enot ş.a. ) şi este un animal carnivor.

Vulpile din România mai apar pe la gospodăriile celor de ţară, sătenii având de furcă din cauza lor, pentru că le fură găinile. Un alt motiv pentru care vulpea este de temut în rândul celor care au gospodării în zona rurală este şi faptul că prin muşcătura ei răspândeşte turbarea.

Colorit

Nu toate vulpile sunt roşcate, coloritul lor fiind variat, spre exemplu:

  • Vulpea neagră-maronie
  • Vulpea gălbuie
  • Vulpea argintie

Vulpea roşie, pe care o putem întâlni şi în ţara noastră, este poate cea mai întâlnită specie, găsindu-se în întreaga Europă, America de Nord şi mai puţin în Africa de Nord şi Australia. Aceste animale prefera locurile salbatice (pădurile, tundra, preria) în care omul ajunge cu dificultate, bogate in vegetatie. La noi în ţara poate fi întâlnită în Bărăgan şi în Dobrogea, dar şi în pădurile de mare altitudine, până la limita vegetaţiei forestiere.

În general se hrăneşte cu animăluţe micuţe, cum ar fi: şoareci de câmp, popândăi, iepuri etc

Vezi şi Cea mai haioasă familie de ratoni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse