Cea mai haioasă familie de ratoni

Asemenea oamenilor, și animăluțele sunt extrem de drăgăstoase și de grijulii cu puii lor. În videoul de mai sus, avem exemplul unei familii de ratoni. Iată cum o femelă raton îşi urcă cu grijă puiul către scorbură, fiind urmată de ceilalţi pui.

Nu e aşa că v-aţi topit văzându-i? Ştiaţi că unii oameni îi ţin în casă, ca animale de companie, ei trăind între 12-16 ani? Iată câteva informații interesante despre ratoni:

Citeşte şi Terapia cu animale face minuni

Ratonul

Acesta mai este cunoscut şi după denumirea de ursul spălător şi este un mamifer omnivor, originar din America de Nord. În secolul al XX-lea a fost introdus și în Europa, în crescătoriile pentru blană. Din fermă s-au răspândit și în sălbăticie, cu precădere, în zona munților Caucaz. Aceste animale trăiesc și în zonele unde locuiesc oameni, fiind foarte des întâlniți în localitățile din Canada, SUA și America Centrală.

Dacă vă doriţi un asemenea animăluț haios, trebuie să ştiţi că el se hrănește cu porumb, peşti şi fructe de pădure.

Interesant de ştiut despre ratoni

  • Potrivit cercetătorilor, această specie poate emite peste 51 de sunete diferite, cum ar fi: fluieratul, şuieratul, ţipătul, mârâitul, ba pot chiar și plânge.
  • Trebuie să ştiţi că, precum orice pui de animal, ratonul se comportă frumos în prezenţa oamenilor, însă când devine adult, în special în perioada de împerechere, devine agresiv şi distrugător.
  • Un alt amănunt care poate atrage atenţia chiar şi hoţilor este acela că datorită lăbuțelor sale agile, ratonul poate descuia o cuşcă, desface un şiret, ba chiar să-ţi şterpelească un bănuţ din buzunarul cămăşii fără să te prinzi.

Citeşte şi Ia-i un animal copilului tău!

Surse: wikipedia.org; gokids.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse