A dezvoltat o obsesie pentru mâncarea sănătoasă, după ce a fost poreclită de colegi ”balena”

O tânără din Marea Britanie a dezvoltat o tulburare de alimentație care a dat naștere unei adevărate obsesii pentru o alimentația sănătoasă după ce, în școală a fost victima bullyingului fiind poreclită „balena' de către colegii săi.

Devenită o prosperă femeie de afaceri, Emma Rose Doherty (23 de ani) din Bath, Marea Britanie, nu a fost întotdeauna pasionată de fitness.

În timpul adolescenței, Emma s-a refugiat, simțindu-se rușinată și nesigură în legătură cu greutatea ei de 71 kg și mărimea 2XL pe care o purta la haine. Ea refuza să poarte costume de baie sau pantaloni scurți.

Agresorii de la școală o numeau pe Emma „balenă' și ea a început să anuleze toate planurile sociale, dezvoltând stări de anxietate și depresie. Deseori, Emma își trimtea sora în magazinele de îmbrăcăminte pentru că era prea jenată să vorbească cu casierii.

De la depresie la obsesie

Primul pas pe care l-a făcut a fost să renunțe la ciocolată, la înghețată și la alte alimente care îi făceau rău. Pe lângă acestea, ea a început să se antreneze cinci zile pe săptămână și lucrurile au început să se schimbe. Pe parcursul a cinci ani de dietă și antrenamente, Emma a reușit să ajungă la greutatea de 51 kg și să poarte mărimea S la îmbrăcăminte.

Optând să înlocuiască alimentația excesivă cu alimentația sănătoasă, Emma a dezvoltat o tulburare de alimentație, numită ortorexie. Ortorexia este o tulburare caracterizată de faptul că persoana afectată dezvoltă o obsesie pentru alimentația sănătoasă și pentru dieta perfectă.

În galeria foto se pot vedea progresul, determinarea și ambiția Emmei.

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro