Alexandru Rafila aruncă ”bomba”. Câte cazuri de infectați cu COVID-19 sunt, de fapt, în fiecare zi, în România

În întreaga lume pandemia de coronavirus face victime din ce în ce mai multe. Într-o conferință de presă ce a avut loc joi, 14 octombrie 2020, Alexandru Rafila a declarat că între numărul diagnosticat de cazuri şi numărul persoanelor care au trecut prin boala COVID-19 există un raport de 1 la 10.

Așadar, realitatea este că la 4.000 de cazuri diagnosticate, în România se îmbolnăvesc 40.000 de oameni. Pentru că este vorba de o pandemie, acest lucru este o situație generală pentru întreg globul, scrie News.ro

„Absolut. Dar eu am spus un lucru, adică declaraţia trebuie să fie completă. Este o situaţie care se întâlneşte în toate ţările. Deci nu este o situaţie particulară pentru România.

Întotdeauna numărul de cazuri şi sunt studiile acelea de seroprevalenţă care arată ce proporţie de populaţie a trecut prin boală, arată că între numărul de cazuri diagnosticat şi numărul de persoane care au trecut prin boală există un raport de 1 la 10.

Deci înseamnă, dacă vreţi o ştire pe care să o daţi în acest moment, înseamnă că într-o zi în care noi avem 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate în România se îmbolnăvesc 40.000 de persoane', a afirmat Alexandru Rafila.

Tot în conferința de presă, Rafila a declarat că se va înscrie în PSD și va candida la alegerile parlamentare din partea partidului.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, 4.026 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 din 30.325 de teste efectuate. Numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 172.516. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 75 de decese, bilanţul fiind de 5.749. În prezent, 726 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro