O fetiţă de 7 ani a fost desfigurată de un câine maidanez. Va rămâne cu sechele pe viaţă

O fetiţă de 7 ani a fost desfigurată de un câine maidanez. Va rămâne cu sechele pe viaţă

O fetiță de numai șapte ani din Târgu Jiu trăiește o adevărată dramă. Copilul a ajuns la spital cu răni grave pe față, după ce a fost mușcată de un câine maidanez. Fetița se juca în fața blocului alături de sora ei mai mică, în momentul când s-a întâmplat nenorocirea.

Un om care a trecut din întâmplare prin zonă a auzit țipete fetei și a intervenit imediat. Copilul a fost preluat de o ambulanță. Din păcate, însă, rănile îi vor marca toată viața. Incidentul nefericit a avut loc alee aflată în apropierea Poliţiei Locale Târgu Jiu.

„A pus mâna pe câine, l-a mângâiat, ce a vrut să facă, şi atunci câinele s-a suit pe ea. Dacă e să faci reclamaţie, că câinele are dreptul la viaţă şi noi putem să să avem probleme cu câinii', a declarat Marius Mănescu, tatăl fetiţei, pentru stirileprotv.ro.

„A pus-o jos şi acolo a topit-o, baltă de sânge. A intervenit cineva, da, un om, dar nu ştiu cine e', a spus și Cristina Loredana Bobirci, mama fetiței.

Copilul a fost rănit foarte grav

„Plăgi muşcate de câine, facial, frontal, submandibular, arcadă. Desfigurată, da, cam aşa. Îşi poate reveni. E internată medical şi e sub supraveghere oftalmologică', a explicat Alina Bumbaru, medic UPU Târgu Jiu.

Părinţii au mai avut parte de un necaz, anul trecut, când un bebeluş le-a murit din cauza problemelor medicale. Ei nu au bani pentru procese, dar vor să ceară, printr-o petiţie, ca pe străzile din oraş să nu mai fie lăsaţi câinii vagabonzi.

 „Nu trebuie decât să aplicăm nişte reguli, sunt oameni special plătiţi să facă verificări în teren, cei care sunt în slujba direcţiei să îi adune de pe străzi, atât trebuie să facem, să respectăm legea,' a spus Eduar Berca, consilier local.

„Primăria Municipiului Târgu Jiu regretă incidentul produs, va pot spune că în padocul Târgu-Jiu sunt adăpostiţi 400 de câini. Numărul lor e din ce în ce mai mare pe străzile din municipiul Târgu-Jiu şi de aceea la nivelul Primăriei Târgu-Jiu se poartă discuţii pentru extinderea capacităţii, ' a declarat și Loredana Covei, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Fetiţa de 7 ani va mai rămâne internată în spital cel puţin o săptămâna. Dacă părinții nu vor face o reclamație, acest incident nu va putea fi anchetat de poliţie.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Nu mai arunca zeama de la iaurt! Faci o mare greșeală

Cum să vorbești cu medicul de familie dacă vrei să obții cât mai multe sfaturi utile de la el

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri