O femeie a fost diagnosticată cu o afecțiune rară din cauza căreia nu mai poate auzi vocile bărbaților

O femeie a fost diagnosticată cu o afecțiune rară din cauza căreia nu mai poate auzi vocile bărbaților

Se întâmplă în China, unde o femeie şi-a pierdut capacitatea de a auzi vocea bărbaţilor din cauza unei afecţiuni rare. Este vorba despre „reverse-slope hearing loss' sau RSHL, o boală care afectează 1 din 13.000 de persoane. 

Conform dailymail.co.uk, femeia s-a trezit într-o dimineață și nu fără a mai putut auzi vocea iubitului său. Cei doi au mers la spital, unde femeia a fost diagnosticată cu RSHL.

O femeie a fost diagnosticată cu o afecțiune rară din cauza căreia nu mai poate auzi vocile bărbaților. Principalul factor de risc – stresul

Persoanele care suferă de RSHL nu pot auzi frecvențele joase ale sunetelor, precum zgomotul produs de frigider sau vocile celor mai mulți dintre bărbați. „Pe mine putea să mă audă, dar pe un pacient tânăr nu îl putea auzi deloc', a declarat medicul ce s-a ocupat de femeie.

Citeste si După ce vei citi asta, nu vei mai folosi niciodată bețișoare de urechi

Femeia le-a spus medicilor că a fost foarte stresată şi nu a reuşit să doarmă suficient, fapt ce ar fi putut duce la pierderea bruscă a auzului. De asemenea, ea a mai declarat că s-a simţit ameţită şi auzea un ţiuit cu o zi înainte să îşi piardă auzul.

Se pare că doi dintre factorii de risc ai acestei afecțiuni sunt nivelul ridicat de stres și oboseala accentuată. Medicul a declarat, în plus, că femeia a experimentat grețuri și țiuit în ureche cu o seară înainte. Acesta s-a declarat, însă, optimist că pacienta își va recăpăta complet auzul.

Care sunt cauzele RSHL

Perișorii de la nivelul urechii care vibrează la sunetele de frecvență joasă sunt cei mai fini și se distrug ușor, fie în urma unor traume, fie în urma unor boli autoimune, fie din cauza unor probleme ale vaselor de sânge, fie din cauze genetice, fie din cauza consumului de droguri. RSHL poate duce la probleme de echilibru, stare de vomă, simptom pe care l-a experimentat și chinezoaica.

Citeste si Ce înseamnă dacă ai un țiuit în urechi

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri