Numărul cazurilor de gripă crește alarmant! „La acest moment, putem doar să ne luăm măsurile de precauţie”

gripa Romania

gripa Romania

Numărul cazurilor de gripă crește alarmant. Autoritățile și medicii au impus atenție maximă și triaj riguros în unitățile de învățământ din Capitală.

Părinții sunt avertizați să nu-și trimită copiii la școală sau la grădiniță dacă prezintă simptome specifice începutului de boală, să nu aplice tratament medicamentos acasă, ci să consulte medicul de familie.

Virusul gripal a infectat deja 70 de elevi din Bucureşti, iar Direcţia de Sănătate Publică a impus măsuri clare.

Numărul cazurilor de gripă crește alarmant! „La acest moment, putem doar să ne luăm măsurile de precauţie”

Cine prezintă orice formă de boală este trimis acasă, după ce marţi au fost închise parţial nouă şcoli, iar o grădiniţă şi-a suspendat total activitatea, notează website-ul Antena 3, citat de A1.ro.

Cei care nu au trecut de acest test şi au reclamat dureri de cap, dureri musculare, febră sau durere în gât au fost trimişi imediat acasă. Astfel de triaje au fost făcute în majoritatea unităţilor de învăţământ.

„Te doare capul, faci febră 40 de grade, ai o stare ca şi cum ai fi bătut, e gripă. N-ai nevoie de niciun test, ci să stai acasă, să te izolezi, să suni medicul de familie şi să-i spui ce ai”, a sfătuit Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Gripa se tratează, potrivit acestuia, cu medicamente antivirale, unul dintre acestea fiind Osetamivir, care are efect în 24 de ore.

„Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Osetamivir, că nu vor să prescrie. Că le-a spus cineva că nu au voie să scrie.

Domnilor, hai să ne băgăm minţile în cap! Eu înţeleg medicina defensivă şi ca fiecare să facă numai ce este în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea ar trebui să pună numărul pentru a limita răspândirea virusului.

I-am dat Tamiflu/Osetamivir, i-am oprit manifestarea şi respectiv transmiterea virusului în populaţie”, a mai explicat bărbatul, potrivit Digi24.

„La acest moment, putem doar să ne luăm măsurile de precauţie, să ne îmbrăcăm foarte bine, să purtăm mască dacă suntem bolnavi, să nu ne trimitem copiii la şcoală dacă sunt bolnavi.

Am redactat ieri un draft de protocol pentru a vedea împreună cum putem să monitorizăm mai bine starea de sănătate a copiilor din unităţile de învăţământ”, a subliniat Directorul Direcţiei de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică din Minister, Amalia Şerban.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Semnul care poate anunța apariția demenței. Este foarte ușor de depistat!

Testul care îți arată în câteva secunde dacă ai probleme cu inima. Ce trebuie să faci?

Apele minerale terapeutice, recomandate în tratamentul bolilor posturale și al bolilor reumatice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate