Nu te desparți niciodată de telefonul mobil și faci tot timpul fotografii? Uite ce spune acest lucru despre tine

Dacă în trecut foloseam telefonul mobil doar pentru a trimite mesaje sau pentru a lua legătura cu diferite persoane, acum acesta ne ajută să fim tot timpul informați și să fotografiem momentele importante din viața noastră. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și apariția telefoanelor inteligente, majoritatea persoanelor au devenit dependente de acest dispozitiv.

Chiar dacă dependența de telefonul mobil nu este văzută cu ochi buni de specialiști, aceștia fiind de părere că ne îndepărtăm mult prea mult de viața reală, există și studii care îi susțin pe cei care nu se pot despărți de telefon.

Cum îmbunătățesc fotografiile memoria vizuală?

Un studiu publicat în Psychological Science arată că cei care au obiceiul de a face fotografii în mai toate locurile în care merg se pot lăuda și cu o memorie vizuală mult mai bună. Rezultatele cercetărilor au arătat că în momentul în care realizează fotografii, oamenii au capacitatea de a reține mult mai multe detalii în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la eveniment, în comparație cu cei care nu fac acest lucru.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au împărțit 294 de oameni în două grupuri și i-au rugat să viziteze un muzeu. În timpul vizitei, jumătate dintre ei au folosit telefonul mobil și au făcut fotografii, iar cealaltă jumătate doar au admirat exponatele. La finalul studiului, cei care au folosit telefonul mobil și-au adus aminte mai multe detalii legate de aspectul vizual, spre deosebire de cei care nu au făcut acest lucru, potrivit dailymail.co.uk.

Chiar dacă memoria vizuală se dezvoltă într-un mod semnificativ, atenția la informații are de suferit. Astfel, cei care obișnuiesc să facă tot timpul fotografii atunci când merg la evenimente și să le posteze imediat pe rețelele de socializare, vor avea o memorie vizuală mult mai bună, însă nu vor acorda atenție discuțiilor și nu vor fi corect informați.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să te protejezi de radiaţiile emise de telefonul mobil? Secretul constă într-un singur ingredient

Ce se întâmplă cu copiii care folosesc telefonul mobil de la vârste fragede

Dependența de ecranele luminoase, cel mai mare dușman al sănătății

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse