Nu spăla niciodată tigaia imediat după ce ai gătit în ea. Greșeala pe care o fac o mulțime de gospodine

Gătitul este o activitate necesară în orice gospodărie, iar dacă obișnuiești să petreci mult timp în bucătărie, probabil te-ai obișnuit să speli tigaia imediat ce ai terminat de gătit. Pare un gest banal și firesc, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Puține gospodine știu că gestul de spala o tigaie, imediat după ce s-a gătit în ea este o greșeală foarte mare. Dacă o bagi sub jet de apă atunci când este fierbinte, atunci tigaia se va deteriora mult mai repede decât în mod normal.

Nu spăla niciodată tigaia imediat după ce ai gătit în ea

Acest obicei va conduce apoi la arderea mâncării, iar în timp va fi din ce în ce mai greu să cureți urmele de grăsime de pe tigaie.

Modul corect de a spăla un astfel de vas, este ca mai întâi să aștepți să se răcească complet, înainte de a-l pune în chiuvetă. După ce este rece, tigaia poate fi spălată fără probleme. De asemenea, dacă vrei să îi prelungești durata de viață, atunci folosește un burete moale, care nu zgârie suprafața de teflon a tigăii. În plus, ai mare grijă să cureți bine și fundul tigăii, pentru că și în această zonă se adună frecvent dupuneri de grăsime și murdărie.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să te bucuri de minivacanța de 1 mai pe bani puțini

Care sunt principalele pericole la care te expui atunci când ai un cont de Facebook și cum te poți feri de ele?

Cum amenajezi o grădină japoneză cu magnolii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse