Nu mai aruncați uleiul folosit! Dați-l la schimb, GRATIS, pentru ulei nou sau alte produse

Uleiul folosit este aruncat imediat la chiuvetă sau canal. Din păcate românii nu știu că marile companii îl acceptă pentru reciclare și oferă în schimb alte produse folositoare în gospodărie.

Conform unui studiu realizat de Septek System, un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă. De asemenea, un litru de ulei alimentar uzat aruncat pe sol, afectează fertilitatea acestuia pentru o perioadă de 5 ani de zile, timpul necesar acestui deșeu ca să se descompună.

Atunci când uleiul prăjit este deversat din neglijenţă sau intenţionat în apele naturale, efectele sunt dezastruoase – plutind pe suprafaţa apei în lacuri sau râuri, uleiul uzat împiedică transferul de oxigen, distrugând vietăţile aflate în apă. O singură picătură de ulei alimentar uzat poate polua chiar şi o mie de litri de apă naturală.

Uleiul alimentar uzat poate fi transformat in combustibili alternativi, creme, sapunuri sau lumanari. Neutralizarea sau aruncarea lui in canalizare reprezinta o risipa si costuri suplimentare pentru consumatorul casnic.

UNDE SE RECICLEAZĂ ULEIUL FOLOSIT

Carrefour:

Oricine aduce 3 / 5 litri de ulei uzat, primeste la schimb 1 litru de ulei de floarea soarelui nou, respectiv 2 l de ulei
de floarea soarelui nou – marca proprie Carrefour în perioada 27.10.2019 – nedeterminat, în oricare din
Hipermarketurile Carrefour.

Mai multe informații: aici

Auchan

Uleiul folosit poate fi adus în cel mai apropiat hypermarket Auchan, de unde acesta va fi transportat şi reciclat în biodisel de către un reciclator autorizat. În funcţie de cantitatea predată, prin intermediul unor parteneri, Auchan recompensează clienţii cu alte produse, apă plată AQUA Carpatica şi detergenţi de vase Fairy.

Mai multe informații: aici

MOL România

MOL România este prima reţea de benzinării care în august 2012 a iniţiat un program pentru colectarea de la populaţie a uleiului alimentar uzat, cu scopul de a contribui la protecția mediului și la educaţia civică privind acest subiect. Procedura de predare este foarte simplă: uleiul colectat într-un recipient trebuie predat personalului din staţia aleasa de voi.

Adresele benzinăriilor care participă la program: aici

OMV Petrom

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, colectează, începând cu 1 mai, ulei alimentar uzat din consumul casnic în 40 de stații de alimentare OMV din întreaga țară. Numărul punctelor de colectare urmează să crească cu alte 10 stații OMV, odată ce acestea vor primi autorizațiile necesare pentru preluarea și colectarea uleiului uzat din partea consumatorilor casnici.

În perioada 1 mai – 31 decembrie, clienții stațiilor OMV care vor aduce minimum doi litri de ulei alimentar uzat la cele 40 de puncte de reciclare din stațiile OMV vor primi, în schimb, o cafea VIVA Clasic sau un voucher de cafea.

Mai multe detalii: aici

Foto: 123rf

Citeste și:

5 idei de vacanță pentru femeile singure

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri