Nu ai partener de Valentine’s Day? Uite cum poți face față cu brio acestei zile

Nu ai partener de Valentine's Day

Valentine’s Day, o sărbătoare împrumutată din cultura americană, se bucură de un real succes în România, înlocuind chiar sărbătoarea tradițională, Dragobetele. Dacă pentru cupluri Valentine’s Day este o ocazie în plus să își dovedească încă o dată iubirea, pentru cei care nu au partener, această sărbătoare poate deveni mai mult decât deprimantă. Iată câteva sfaturi de care cei singuri ar trebui să țină cont pentru a face față cu brio acestei zile.

Este din nou acea perioadă din an în care vezi peste tot inimioare, dar tu nici de această dată nu ai o relație? Ei bine, atunci Valentine’s Day poate fi un moment destul de delicat pentru tine, dar nu imposibil de depășit.

Nu ai partener de Valentine’s Day? Uite cum poți face față cu brio acestei zile

Specialiștii sunt de părere că în cazul persoanelor singure, Valentine’s Day se poate transforma într-o sărbătoare care să accentueze stările de depresie și anxietate. Cei care nu au partener aleg să se izoleze într-o astfel de zi, lucru care poate înrăutăți situația.

Psihologul Laura Maria Cojocaru a făcut o listă cu patru sfaturi prețioase pe care cei singuri le pot pune în practică de Valentine’s Day, asta dacă vor ca starea lor de spirit să se îmbunătățească.

1. Să se accepte așa cum sunt

Persoanele singure trebuie să aibă o bună relație în primul rând cu ele. Să se accepte așa cum sunt, să se iubească și să se simtă bine în pielea lor.

2. Să se concentreze pe reușitele personale

Având mereu în minte reușitele personale, cei care nu au o relație de cuplu vor găsi puterea de a merge mai departe, de a realiza lucruri noi, cultivând astfel atitudinea de recunoștință.

3. Să își ofere un moment de relaxare

Un moment de relaxare, de răsfăț poate fi mai mult decât binevenit într-o astfel de zi. O vizită la spa, la teatru, la film sau la shopping sunt doar câteva dintre activitățile care îi pot ajuta pe cei singuri să se simtă mai bine de Valentine’s Day.

4. Să nu ofere o importanță prea mare acestei zile

Psihologul Laura Maria Cojocaru consideră că tot ceea ce este important nu depinde de o singură zi, astfel că fiecare moment al vieții se poate transforma într-o sărbătoare ce poate aduce bucurie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Clark Gable, protagonistul uneia dintre cele mai dureroase povești de iubire

O cunoscută jurnalistă, criticată că poartă rochii mult prea mulate pentru silueta ei de femeie gravidă. Reacția ei este fabuloasă

Poveștile de iubire ale lui Clody Bertola, demne de filmele hollywoodiene

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse