Clark Gable, protagonistul uneia dintre cele mai dureroase povești de iubire

Clark GableSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Povestea dintre Rhett Butler și Scarlett O’Hara din filmul “Pe aripile vântului” pare să fi fost transpusă și în viața reală a protagonistului, actorul Clark Gable. O poveste de iubire intensă, dar cu un final dramatic, demn de filmele hollywoodiene. Șarmantul Gable a avut o singură mare iubire: actrița Carole Lombard. 

Clark Gable își cumpără divorțul cu o sumă uriașă de bani

Gable și Lombard au jucat împreună într-un singur film, 'No Man of Her Own' (1932), unde interpretau rolul de… soț și soție. Pe vremea aceea, charismaticul actor era căsătorit cu Rhea Langham, iar Carole Lombard era și ea căsătorită cu actorul William Powell. Scânteia dragostei se aprinde între cei doi abia în 1936. Îndrăgostit până peste cap de Carole, Clark îi solicită divorțul soției sale, dar, în primă fază, aceasta nu este de acord.

Dar cum totul are un preț, și divorțul celor doi a avut unul. O jumătate de milion de dolari… Atât i-a  plătit Clark Gable Rheei pentru a semna actele.

După divorț (1939), Clark Gable și Carole Lombard s-au retras în Encino, California, pentru a-și trăi în liniște povestea de iubire. Au cumpărat o fermă, iar Carole a decis să renunțe la cariera de actriță pentru a se dedica gospodăriei și familiei pe care plănuia să și-o mărească.

Dar alte piedici aveau să se ridice în calea celor doi. După două avorturi și încercări repetate de fertilizare, actrița a primit o veste care a picat ca un trăsnet: cuplul nu putea avea copii! Așa că fostei actrițe nu i-a mai rămas decât să se resemneze și să se reîntoarcă la cealaltă mare dragoste a ei, filmele.

Drumul spre moarte, decis la aruncarea cu banul

Cel de-al doilea Război Mondial bătea la ușă. În 1941, Carole a plecat în Indiana, țara ei natală, pentru a strânge bani ca să finanţeze operaţiunile militare ale armatei americane. Era o practică obişnuită ca autoritățile să se folosească de cele mai mari staruri ale vremurilor…

În urma acestei campanii, Carole Lombard a strâns nu mai puțin de 2 milioane de dolari. Actrița, împreună cu mama ei și cu Otto Winkler, agentul de presă al soţului ei, urmau să se întoarcă acasă, în California, la începutul anului 1942. În ciuda insistențelor mamei ei și ale lui Otto de a nu călători cu avionul, ambii având oroare de avioane, Carole a refuzat. Voia să ajungă cât mai repede la soțul ei, căci lucrurile nu erau tocmai în ordine între ei. Carole aflase că soțul ei o înșelase cu Lana Turner, o actriță cu aproape 20 de ani mai tânără decât Gable.

Gable era egocentric şi nu considera că e necesar să-şi disciplineze pornirile atunci când venea vorba de sex în afara mariajului,  fiindcă era perfect conştient că era un sex simbol vânat de toate femeile', spunea Robert Matzen, autorul unei cărţi despre viaţa lui Lombard.

Graba avea să-i fie, însă, fatală lui Carole. Avionul s-a prăbușit în munți, toți pasagerii pierzându-și viața. Carole avea doar 34 de ani. Clark Gable a fost chemat să identifice cadavrul soției sale. Când i-a văzut trupul zdrobit, acesta a căzut în genunchi și a urlat: 'Doamne, unde mă întorc eu într-o casă goală?'

După moartea lui Carole, Gable s-a întors să termine filmările la cea de-a doua peliculă în care juca alături de… Lana Turner. Apoi, actorul s-a înrolat în forţele aeriene americane, plecând pe front, aşa cum îşi dorise Lombard… După război, Clark şi-a reluat cariera la Hollywood.

A mai fost căsătorit de două ori, cu femei care îi semănau mult lui Carole, dar aceasta a rămas iubirea vieții lui. În 1960, în urma unui atac de cord, Gable trece la cele veșnice și este înmormântat alături de Carole. Avea 59 de ani.

Citeste si

Misterele din viața actriței Greta Garbo. Și-a părăsit logodnicul exact în ziua nunții

Destinul nefericit al actriței Vivien Leigh. A fost tratată cu electroșocuri, a intrat în relații nefericite, a dat rateuri după rateuri pe scenă

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete