Nu acum, dragă! Nouă motive pentru care nu mai faci sex ca altădată (și de ce nu e o problemă capitală)

cuplu in pat

1.PREA MULTE TREBURI DE FĂCUT

Sex? Pe bune?! Între alergătura la școală, serviciu, gătit, spălat, curațenie, ieșirea cu câinele, călcatul cămășilor… am destule de făcut. Am noroc dacă apuc să stau puțin să-mi trag sufletul și, dac-o fac, numai la jocurile seducției nu-mi stă gândul. Seara, după ce toată lumea e în pat și se face, în sfârșit, liniște în casă, cu ultimele puteri, abia dacă apuc sa fac planul pentru a doua zi.

2. EL NU VREA

Deși ești aproape perfecta, jumatatea ta un prea mai pare interesata în ultima vreme. Era o vreme în care te aborda imediat ce ajungeai acasa, dar în ultimul timp se uita plictisit la tine când intri cu sacoșele pe ușa. Poate îi  ceri ceva la schimb cu ce i-ai cumparat. Chiar daca nu obții imediat, cel puțin îi dai un semnal ca ești, înca, interesata.

3. SUNTEM PE FACEBOOK

I se spune rețea sociala, dar nu e  nimic social în a sta lipit de internet 24 de ore, 7 zile pe saptamâna și, cu siguranța, un e nimic sexual în asta. De fapt, ultima data când partenerul ți-a facut avansuri în timp ce tu scriai comentarii la postarile prietenilor, l-ai împins cât colo. La drept vorbind, te uitai la un filmuleț cu un pui de urs și era adorabil.

4. NU MI-AM DAT CU CREMĂ DE CORP 

Chiar fac femeile așa ceva? Femeile cu soț, cu copii, cu serviciu? Asta e un moft potrivit doar pentru zilele de plaja, când îți arăți corpul gol, iar vara
asta n-ați văzut plaja decât la Rio, la televizor, în timpul Jocurilor Olimpice. Parcă ai fi scufundătoare în ocean, caz în care, da, ar trebui să te ungi din greu, ca sa-ți salvezi pielea.

5. NU RĂMÂNEM NICIODATĂ SINGURI 

Problema cu copiii este că sunt prezenți tot timpul. Crezi că s-a eliberat terenul, când ei apar: „Mama, m-am lovit', „Mama, nu-mi găsesc ghiozdanul',
„Mama, de ce ești în pat?', „Mama, ce face tata sub pătură?', „Mama, ce-au fost gemetele alea?'. Uneori, școala cu internat pare o idee bună.

6. TE SIMȚI GRASĂ

Nu conteaza de câte ori spune că adoră carnița ta  voluptuoasă. Cu cât încearcă să facă glume și să minimizeze importanța câtorva kilograme în plus, cu atât mai prost te simți și cu atât mai tare te enervezi. Preferi să te cuibărești în pat în pijamaua cea mai larga și cu ciocolata la îndemâna: ce mai
conteaza o suta de grame în plus?

7. MAI BINE FACEM O BAIE

Am avut o zi lungă, ne dor mușchii, vrem să ne întindem, să lăsăm totul deoparte și să ne bucurăm de liniște și pace. Și, nu, chiar nu dorim companie. Exista un mit conform căruia baia e o chestie sexy, dar după singura dată când ați încercat să încăpeți împreună în cadă și ați inundat podeaua băii, n-ați mai fost tentați niciodata să încercați chestia asta.

8. NE UITĂM PE NETFLIX ÎN PAT

iPadul a devenit al treilea  partener în relație – un triunghi care s-a desenat inocent la început, dar acum nu mai facem sex, nu mai dormim și ne certam tot mai des… Nu pot sa-l iert ca s-a uitat la „Urzeala tronurilor' fara mine!

9. VREA ASTA TOT TIMPUL

Când partenerul tău e obsedat de sex, asta poate fi o sabie cu două tăișuri. Dacă și tu ai chef, e minunat. Dar daca nu, insistențele lui pot sa acționeze ca un inhibitor. Cu parere de rău, băieți, presiunile nu sunt sexy. Lăsați-ne timp să vă dorim din nou, decât să ne dorim să vă țineți naibii mâinile acasă.

Îngrijorată că n-o faci destul? Experții îți dau câteva motive pentru care să nu fii

Alții mint în privința vieții lor sexuale. Nu te îngrijora daca activitațile tale fizice nu le egalează pe cele ale prietenei sau ale verișoarei tale, care spun că o fac zilnic. Nimeni nu știe ce  se întâmplă în spatele ușilor închise, cu excepția celor doi din camera. Nu există un standard la care să trebuiască să ajungi, în afara de dorința proprie a fiecarui cuplu.

Ești fericită în relația ta. Cuplurile nu trebuie să fie tot timpul în călduri ca să fie fericite – mai ales când sunt împreună de multa vreme. Este normal să facă sex mai puțin. Nu înseamnă ca cei doi nu se mai iubesc. Pentru că se simt confortabil și în siguranța unul cu altul, nu mai este nevoie de atâta activitate sexuala pentru a se simți aproape.

Nu ți-ai depășit apogeul. Se spune că femeile se află la apogeul senzualității la 35 de ani, iar bărbații, la 18 ani, așa că s-ar putea sa te întrebi ce poți să mai faci după această vârstă. Adevarul este că această concepție este depășită. Acum se știe ca abilitațile sexuale cresc în timp și satisfacția este cu atât mai mare cu cât încrederea în partener crește.

Cantitate sau calitate? Există o legătura între satisfacția sexuală și siguranța în relație. Cu cât relația se consolidează, cu atât cunoașterea reciprocă și înțelegerea între parteneri sporesc. Ei știu ce le place și știu cum să-și ceară asta. Astfel, rateurile sunt mai rare și satisfacția este mai ușor de atins.

Viața sexuală fluctuează la toți. Apetitul sexual variază în funcție de perioada din lună, de anotimp și de ceea ce ți se întâmplă în viață. Este normal să ai perioade în care sa nu ai multă activitate sexuală. Se pot înregistra perioade lungi, chiar cu anii, în care viața unui cuplu să fie lipsita de sex. Asta nu înseamnă că, într-o buna zi, nu se poate întâmpla din nou.

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex