Noua programă ne dezvăluie că elevii români vor învăţa mai puţin

fetita-cu-ghiozdan

fetita-cu-ghiozdan

Conform noii programe, elevii români vor învăţa mai puţin şi vor avea mai puţine teme.

În România au început să se audă din ce în ce mai des vocile nemulţumite ale părinţilor care sunt dezamăgiţi de situaţia învăţământului actual. Doleanţele lor dar şi ale elevilor au fost ascultate de minister.

Citeşte şi Învătământul românesc – Elevii spun lucruri trăsnite. Sau nu?!

Noua programă

Potrivit republica.ro, majoritatea programelor s-au scris doar după o săptămână de lucru intens, într-un fel de “tabără de muncă”, undeva lângă Bucureşti.

Despre noua programă

La geografie se va miza pe prezentarea orizontului local, cu scăderea ponderii cunoştinţelor de profunzime (geografie fizică, elemente de geografie națională și universală). La clasele mari, se propun ca teme : desenarea planului şcolii, topografia cartierului etc. La matematică, se vorbește despre o simplificare masivă, ca și la română, afirmându-se că profesorul va avea libertatea de a face extindere.

Selecţia profesorilor care să scrie noua programă

Anul acesta, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a lansat în luna aprilie, un apel pentru selecţia profesorilor în grupele de lucru, la toate disciplinele, în vederea realizării unor  programe noi pentru gimnaziu.

Grupurile de studiu pentru fiecare disciplină obligatorie au fost alcătuite din 15 cadre didactice de specialitate din învăţământul preuniversitar care deţineau la acel moment, minim gradul didactic II şi cadre din învăţământul universitar.

Criteriile de selecţie

  • Cv-ul Europass însoţit de alte acte (copii după diplome de studiu, copii după gradele didactice şi alte documente relevante pentru criteriile de selecţie)
  • Un proiect inovativ de programă şcolară, prezentat sub forma unui eseu de două pagini

Citeşte şi Temele elevilor – multe, puține sau deloc?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie