Ce învaţă elevii despre UE din manualul de Cultură civică

elevi-in-banci

Potrivit gandul.info, elevii din clasa a VII-a învaţă din manualul de Cultură Civică faptul că UE (Uniunea Europeană) are în prezent doar 15 membri.

Această neconcordanţă a apărut neţinându-se cont de o completare adusă ordinului de ministru referitoare la programele şcolare pentru disciplina Cultură Civică, unde au fost prevăzute modificări care să aducă informaţiile transmise elevilor la realitatea actuală.

Citeşte şi Elevii învață fără manuale

Elevii învaţă despre UE din manualul de Cultură Civică

Conform unei analize efectuate de către Centrul de Resurse Juridice asupra manualelor de Cultură civică pentru clasele gimnaziale (a VII-a şi a VIII-a) s-a descoperit un lucru care nu mai are legătură cu actualitatea. Astfel s-a aflat că într-unul dintre manualele de clasa a VII-a, (tipărit în anul 1999 şi retipărit în 2013), fără a se efectua modificările la zi, elevii învaţă despre Uniunea Europeană că are în prezent 15 membri.

Deşi anul acesta, la data de 5 aprilie, Ministerul Educaţiei a aprobat un nou plan-cadru pentru învăţământul gimnazial, unde se vorbeşte despre înlocuirea disciplinei Cultură Civică cu disciplinele pentru educaţie socială, acest plan se va aplica în şcoli de abia în 2017. Prin urmare, elevii de gimnaziu vor învăţa din acelaşi manual vechi şi neactualizat, numit Cultură Civică.

Într-unul dintre aceste manuale neactualizate (vorbim aici despre un manual scris în 1999 şi republicat în 2015), elevii de clasa a VII-a descoperă că „următoarele alegeri locale şi generale vor avea loc în anul 2000' şi că partidele CDR, USD şi PDSR sunt cele care îşi vor disputa întâietatea.

Ce mai învaţă elevii de clasa a VII-a din alt manual? Deşi mersul la şcoală presupune formarea elevilor, educarea lor, copiii învaţă să discrimineze, citind cuvinte, fraze şi văzând poze despre persoane care au altă culoare de piele.

Citeşte şi De cine depinde educatia copiilor nostri?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie