N-ați văzut câini mai spectaculoși: malamuții de Alaska, cei mai “iubibili”…

Nu este nimic asemănător unui mare și simpatic „pufos' cu patru lăbuțe care să îți îmbunătățească starea de spirit. Și credeți-ne, n-ați văzut câini mai spectaculoși: malamuții de Alaska.

Pentru început îți propunem o serie de imagini amuzante și adorabile cu căței Malamut de Alaska care în mod sigur te vor încărca cu suficientă energie pozitivă pentru o săptămână întreagă. Bucură-te de aceste adevărate „vitamine canine' pentru psihic, care sunt Malamuții de Alaska, alege fotografia preferată și spune-ne care este. Iar dacă ai acasă unul dintre acești adorabili căței, postează o fotografie cu ei în comentarii.

Cu un aspect asemănător cu al lupului, Malamutul este mare, impunător și  este una din rasele canine cele mai vechi și mai pure din punct de vedere genetic pe linia descendenței din lupul ancestral și are origini comune cu alte rase arctice, cum ar fi Samoyed și  Husky Siberian. Rasa a fost create de un trib inuit nomad din Alaska numit Mahlemut, pentru vânătoare și tracțiunea încărcăturilor grele în condiții meteorologice extrem de dure. Cu blana sa groasă, dublă, cu forța și robustețea sa, Malamuții sunt cei care au ajutat la tragerea săniilor în expedițiile polare, ceva ce puține alte rase ar putea suporta.

Poate că arată ca un lup, dar nu se comportă ca unul. Malamuții de Alaska este afectuoși, prietenoși și energici, mari pofticioși și sunt adevărate „fabrici de blană' în culori și nuanțe variate- de la alb și gri deschis până la negru, și de la auriu la roșcat și roșu închis. Dacă ai posibilitatea să-i lași să cutreiere în aer liber ar fi bine să te asiguri că ai la îndemână o lesă retractabilă rezistentă și foarte lungă fiindcă sunt câini cu instincte teribile de vânători și ar putea „evada' tentați de mirosul vieții sălbatice. De asemenea, sunt mari „alpiniști' și săpători uimitori, așa că păstrarea lor în spatele unui gard este o adevărată provocare.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

Foto: Bored Panda

Citeste și:

Exact ca-n filme: animalele au luat cu asalt orașele aflate în carantină

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii in familie