Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații. Nu te-ai fi gândit niciodată la acest lucru

Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații

Între bărbați și femei există o mulțime de diferențe notabile și chiar dacă pe multe dintre ele le observăm zilnic, puțini dintre noi cunoaștem care este explicația științifică pentru acestea.

Femeile sunt mult mai sensibile la frig decât bărbații și chiar și atunci când temperaturile nu sunt foarte scăzute, există momente în care mâinile acestora sunt reci, în timp ce partenerii lor au mâinile mult mai calde. Probabil că te-ai întrebat de multe ori care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru, fără să știi că totul ține de modul în care este construit organismul.

Motivul pentru care femeile au mâinile mai reci decât bărbații

Se spune că persoanele care au mâinile reci sunt sincere, dar dincolo de această explicație există un motiv real pentru care se întâmplă acest lucru. În comparație cu bărbații, femeile au mai puțină masă musculară, iar acest lucru influențează foarte mult modul în care se păstrează căldura la nivelul organismului. Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au folosit o cameră termică și le-au cerut mai multor persoane să își țină mâinile în apă rece pentru câteva minute. Ulterior, aceștia au descoperit că mâinile bărbaților s-au încălzit mult mai repede decât cele ale femeilor. Dacă până acum se credea că procentul de grăsime din corp are un rol foarte important în menținerea căldurii, testele realizate recent au arătat că nu grăsimea reglează temperatura corpului, ci masa musculară.

“Am crezut mereu că grăsimea este cel mai important factor în termoreglare, dar, de fapt, musculatura joacă rolul vital. Corpul este acest sistem uimitor, dinamic, care utilizează mușchii pentru a genera căldură și pentru a menține restul corpului cald, inclusiv mâinile”, a spus Stephanie Payne, femeia care a condus întreg studiul, potrivit dailymail.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce trebuie să ținem o mătură la intrarea în casă? Superstiția pe care bătrânii o respectau întotdeauna

Cum ar trebui să consumi broccoli pentru a te bucura de toate proprietățile acestuia?

Ce se întâmplă atunci când adaugi aspirină în mașina de spălat?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse