Cum ar trebui să consumi broccoli pentru a te bucura de toate proprietățile acestuia?
Consumul de broccoli este recomandat de către medicii nutriționiști și asta pentru nenumăratele beneficii pe care această legumă le are pentru sănătate. Cu toate acestea, proprietățile acestei legume se pot reduce în mod semnificativ dacă nu este gătită în mod corespunzător.
Cum ar trebui să consumi broccoli pentru a te bucura de toate proprietățile acestuia?
Broccoli este leguma vedetă din orice bucătărie, iar specialiștii vorbesc tot timpul despre capacitatea acesteia de a reduce riscul de apariție a unor boli grave, printre care artrita, cancerul de piele sau bolile hepatice. Pentru a ne bucura de toate proprietățile acestei legume, oamenii de știință au ajuns la concluzia că înainte de a consuma preparate care au la bază broccoli, planta trebuie să treacă printr-un anumit proces.
Atunci când este preparat termic, cantitatea de sulforafan din broccoli se reduce în mod semnificativ, iar acest lucru ar putea fi evitat aplicând un truc foarte simplu. Mai exact, cercetătorii chinezi au demonstrat că leguma ar trebui să fie tăiată în bucăți de 2 mm și să fie lăsată descoperită timp de 90 de minute, potrivit dailymail.co.uk. Prin intermediul acestei metode, cantitatea de sulforafan din broccoli va crește de 2,8 ori, iar în momentul în care va fi gătită, leguma nu își va pierde din proprietăți. Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca timpul de fierbere să nu depășească 3-6 minute, asta pentru că după acest interval de timp, toate substanțele nutritive se pierd.
Foto: shutterstock.com
Citește și: