De ce trebuie să ținem o mătură la intrarea în casă? Superstiția pe care bătrânii o respectau întotdeauna

De ce trebuie să ținem o mătură la intrarea în casă

Bătrânii țineau cont de foarte multe superstiții pentru a-și proteja casa de rele și pentru a atrage norocul și fericirea în locuința lor. Chiar dacă de-a lungul timpului aceste superstiții s-au mai pierdut, unele dintre ele s-au păstrat și în zilele noastre.

De ce trebuie să ținem o mătură la intrarea în casă?

În credința populară există o mulțime de superstiții care se leagă de un obiect simplu și pe care îl folosim întotdeauna la curățenie, mătura. Bătrânii credeau că mătura trebuie să fie ținută tot timpul cu perii în sus și să fie depozitată la intrarea în casă. Se spune că toți cei care fac acest lucru reușesc să alunge spritele rele, iar cei ce locuiesc în acea casă vor avea parte de noroc și fericire.

Cu toate că poate atrage norocul asupra locuinței, există și situații în care mătura le poate purta ghinion celor ce o folosesc. Mai exact, aceasta trebuie aruncată imediat ce se deteriorează și asta pentru că va atrage energiile negative în casă, potrivit secretele.com. Dacă urmează să vă schimbați domiciliul, o superstiție spune că mătura din locuința veche nu trebuie dusă în casa în care urmează să vă mutați. Acest lucru va aduce ghinion, motiv pentru care este de preferat să fie cumpărată o mătură nouă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Pune o moneda de 50 de bani în colțul camerei. Vei aduce bunăstare și mulți bani în casa ta

Ce se întâmplă atunci când adaugi aspirină în mașina de spălat?

Motivul pentru care oglinzile din casă trebuie să fie mereu curate. Uite cât de mult te poate influența acest lucru

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse