Modalități de a-ți menține dantura cât mai puternică și sănătoasă

Sănătatea orală este, de cele mai multe ori, și cartea de vizită a stării tale de sănătate sau a interesului pe care îl oferi organismului tău. Pe lângă aspectul estetic, la fel de importantă este și starea danturii tale sau felul în care aceasta poate afecta sănătatea generală. De la dureri, la proceduri complicate și cheltuieli considerabile, o dantură neîngrijită presupune o mulțime de bătăi de cap care pot fi prevenite prin obiceiurile sănătoase de zi cu zi. Iată câteva dintre modalitățile prin care te poți asigura că vei avea parte de o dantură puternică și sănătoasă cât mai mult timp:

Tratează problemele existente

Orice schimbare a stilului de viață și a obiceiurilor trebuie să debuteze cu grija față de anumite probleme sau afecțiuni deja existente. Fie că este vorba de carii sau de extracții necesare, vizitele la medicul stomatolog sunt cea mai bună modalitate de a rămâne informată cu privire la aceste aspecte. Chiar dacă nu prezinți simptomatologie specifică pentru anumite probleme dentare, testele suplimentare cerute de medicul stomatolog pot scoate la iveală afecțiuni ascunse. De aceea este important să-ți faci un obicei din vizitele la stomatolog. În ceea ce privește aspectul danturii tale, medicul îți poate recomanda compozite fotopolimerizabile pentru a repara diverse imperfecțiuni ale dinților, în mod special cele prezente la nivelul coroanei. Se întâmplă adesea ca dinții să fie afectați de diverse lovituri sau mușcături prea tari și să necesite mici intervenții de reconstrucție, iar acestea pot fi rezolvate acum cu ajutorul celor mai bune materiale și al dispozitivelor moderne.

Îmbunătățește-ți dieta și digestia

Mineralele sunt cei mai importanți nutrienți pentru o dantură puternică, iar absorbția acestora de către organism este esențială pentru dinți puternici. Acest lucru poate fi încurajat și îmbunătățit prin renunțarea la diverse vicii sau diminuarea stresului zilnic. Consumul de alcool și fumatul sunt printre obiceiurile nocive care lasă urme considerabile asupra sănătății dinților, dar îngreunează și procesele de asimilare a vitaminelor și mineralelor de către organism. Consumă cât mai multe alimente bogate în calciu și urmează o dietă variată. Consumă la fiecare masă o cantitate echilibrată de alimente și fă combinații sănătoase de carne ușoară, cu legume, zarzavaturi, leguminoase etc. De asemenea, îmbunătățește-ți digestia și flora intestinală cu ajutorul alimentelor fermentate sau al murăturilor.

Evită consumul excesiv de zahăr

Zahărul încurajează formarea unor bacterii bogate în acizi, care duc la eroziunea dinților în timp. Cantități mari de zahăr pot fi găsite în sucuri naturale sau carbogazoase, în prăjituri și alte dulciuri și reprezintă un risc în special pentru copii, ai căror dinți sunt încă în dezvoltare. Însă, și adulții pot suferi de pe urma unei diete bogate în zahăr care provoacă degradarea treptată a smalțului și duce la pierderea strălucirii dinților. Stilul de viață actual, în special în cazul tinerilor, este adesea marcat de obiceiuri alimentare nesănătoase, iar cantitatea de zahăr este una dintre problemele unei generații. Acordă atenție și alimentației copiilor tăi pentru a-i ajuta să conștientizeze cât de importantă este sănătatea dinților și cea generală. Nu uita că exemplul este cea mai bună lecție pentru cei mici.

O dantură puternică depinde de alegerile pe care le faci zilnic și de grija pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Dentotal

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate