Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo! În următoarele zile vremea va fi deosebit de rece și va continua ningă

Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo! În următoarele zile vremea va fi deosebit de rece și va continua ningă

Chiar dacă suntem în luna martie, iar în anii anteriori în această perioadă era cald și frumos, iar plantele erau înflorite, anul acesta parcă ne aflăm în plină iarnă. Se pare că nici în zilele următoare vremea nu se va încălzi.

Meteorologii au emis în urmă cu puțin, o nouă informare de vreme rea care este valabilă până până pe 22 martie, la ora 10. Vremea va fi deosebit de rece, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, polei, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

O nouă avertizare meteo de ninsori a intrat în vigoare

În intervalul menționat vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice mai scăzute, în general, cu 10 grade față de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile vor fi negative noaptea și dimineața în toată țara, iar în cea mai mare parte a Moldovei și ziua.

Pe parcursul zilei de miercuri (21 martie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud a teritoriului și la munte, izolat, cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp.

În zona montană vor fi ninsori, iar în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare și trecător se va forma polei sau ghețuș, iar în restul teritoriului vor predomina ninsorile.

Vremea deosebit de rece se va menține până spre sfârșitul săptămânii și vor mai fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariție pe parcursul zilelor de joi și vineri, în special în sud, în sud-est și la munte.

Așadar, și în următoarele zile nu trebuie să renunțăm la hainele groase, iar șoferii trebuie să fie foarte prudenți în trafic.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Anunțul făcut de Primăria Capitalei. Școlile din București se închid din cauza condițiilor meteo

De ce a murit Andrei Gheorghe? Medicii legiști care au efectuat autopsia au spus primele ipoteze

Ultimul interviu cu Andrei Gheorghe înainte de a muri: „Fiecare carte pe care o citesc îmi deschide o bucată din cap. Cărțile mă fac mai puternic'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri