Mesaje de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce urări le poți transmite celor care își sărbătoresc onomastica?

După o perioadă de post, în casele foarte multor români este astăzi motiv de sărbătoare. Pe 29 iunie sunt sărbătoriți Sfinții Apostoli Petru și Pavel, iar pentru că o mulțime de femei și bărbați poartă aceste nume, în această zi sfântă își sărbătoresc onomastica.

Cele două nume sunt des întâlnite în România. Astfel, toți cei care poartă numele Petru, Petruța, Petronela, Pavel, Paul, Paula sau alte derivate ale acestora își serbează pe 29 iunie ziua onomastica.

Mesaje de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Dacă printre apropiați, rude sau prieteni există și persoane care poartă aceste nume, astăzi trebuie să le faci cele mai frumoase urări. Noi ne-am gândit să facem o selecție a celor mai frumoase mesaje de la mulți ani pe care le poți trimite celor dragi.

“Cu ocazia zilei de nume îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun, de fericire, sănătate și dorințe împlinite! La mulți ani!”

“Numele sfânt pe care l-ai primit la botez să te apere de rele, să îți aducă liniște, fericire și noroc. La mulți ani!”

“Este o zi importantă pentru tine și mă alătur și eu celor care astăzi îți urează un călduros “La mulți ani!”. În drumul tău prin viață să întâlnești doar oameni frumoși și care să te ajute să depășești orice obstacol.”

“La mulți ani! Sfântul al cărui nume îl porți cu mândrie să te însoțească la fiecare pas, să îți dea putere să treci peste momentele dificile și să te ajute să faci întotdeauna cele mai bune alegeri. O zi minunată!”

“Îți doresc ca în această zi specială să îi ai alături pe toți cei dragi ție și să vă bucurați împreună. Sper să ai o zi perfectă, să te bucuri din plin de ea și să petreci exact așa cum îți dorești. La mulți ani!”

“E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La mulți ani!”

“Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani!”

“Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!”

“La mulți ani! Îți doresc ca în această zi să uiți de tot ce a fost rău și să te bucuri de fiecare clipă. Sper să ai parte doar de lucruri frumoase, sănătate, fericire și iubire!”

“Să ai parte de sănătate, dorințe devenite realitate, fericire și iubire. La mulți ani frumoși și sănătoși!”

Mesaje pentru cei care se numesc Petru, Petruța, Petronela, Petrina

„De ziua ta, îți doresc să zâmbești. Pentru că atunci totul va fi bine și vei găsi puterea să răzbați peste orice greutăți. La multi ani, de Sfântul Petru!'

„Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!'

„Să ai parte de sănătate, multe realizări și să te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La multi ani, de ziua numelui!'

Mesaje pentru cei care se numesc Pavel, Paula, Paul

“Sfântul căruia îi porți numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulți ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!”

“E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. Este ziua numelui tău! La Mulţi Ani!”

„Îți doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorințele, sa fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă şi îți urez un sincer La Mulți Ani!'

Cine au fost Apostolii Petru și Pavel?

Apostolii Petru și Pavel au fost cei mai apropiați urmași ai lui IIsus și au devenit învățătorii primari ai mesajului Evangheliei. Apostolul Pavel a fost unul dintre cei mai influenți misionari din creștinismul timpuriu, el reușind să răspândească Evanghelia prin comunitățile creștine timpurii din Imperiul Roman. Prima călătorie misionară a făcut-o cu Barnaba și cu Marcu. În toamna lui 66 e.n., Pavel a fost arestat la Nicopole, în Epir, și apoi dus la Roma. În prima lui audiere nu s-a decis nimic. Detenția era, însă, foarte grea și s-a terminat cu martiriul prin decapitare, probabil în 67 e.n.

Apostolul Petru a fost fost fratele mai mare al apostolului Andrei. Tradiția bisericească îl consideră drept primul episcop al Romei, asupra consecințelor care decurg din acest fapt existând divergențe între Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe. Petru a fost condamnat la moarte și executat prin crucificare cu capul în jos (la cererea lui), spre a se deosebi de modul răstignirii lui Isus, în jurul anului 67 e.n., lângă fostul circ al lui Caligula și Nero, în afara zidurilor Romei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Te apără de boli, te ferește de nedreptăți și răutăți și îți aduce pace sufletească

Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Citește-l astăzi și te va feri de rele tot anul

Tradiții și obiceiuri specifice sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse