(P) Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le șții despre butoaiele de vin

Îți dorești să investești în butoaie de vin de calitate, pe care să le folosești pentru fermentare, dar și pentru depozitarea băuturii? 

Atunci trebuie să cunoști cele mai importante lucruri, pe care să le iei în considerare, astfel încât să faci investiții excelente! De la capacitatea butoaielor, până la materialele din care sunt realizate și accesoriile cu care sunt prevăzute, toate sunt elemente esențiale, asupra cărora trebuie să te oprești!

Ce tipuri de butoaie de vin ai la dispoziție?

Pentru început, trebuie să șții că există 2 tipuri de butoaie spre care te poți orienta, în funcție de modul în care le vei folosi:

  • de fermentare – poți folosi cu succes butoaiele din lemn, care au capacitatea de a influența în mod pozitiv aromă vinului. Mai ai la dispoziție și modele din plastic prevăzute cu fierbătoare, aerisitoare și toate accesoriile de care ai nevoie pentru a le folosi cât mai eficient;
  • pentru depozitare – butoaiele de lemn, din inox și cele din fibră de sticlă sunt alegeri inspirate pentru tine. Ține cont, însă, de faptul că butoaiele de plastic nu trebuie să fie folosite pentru o perioadă mai lungă de 8 luni.

Capacitate

În ceea ce privește capacitatea butoaielor de vin, poți alege modele între 50 și 1000 de litri. Pentru uz casnic este recomandat să alegi butoaie mai micuțe, pe care să le poți manevra simplu, însă dacă ai o cantitate mare, te poți orienta mai degrabă către butoaiele mai generoase.

Perioada de utilizare

Perioada de utilizare diferă în funcție de materialul din care sunt realizate butoaiele de vin. Dacă cele din lemn, din inox sau din fibră de sticlă sunt rezistente și trainice, putând fi folosite până la câțiva ani fără probleme, obiectele din plastic sunt recomandate pentru o perioada mai scurtă.

Sistem de scurgere

Un alt element important, de care este bine să ții cont când vine vorba despre alegerea butoaielor de vin este referitor la sistemul de scurgere cu care sunt prevăzute. Cel mai bine este să alegi modele cu robineți, pe care le poți deschide și închide doar prin câteva răsuciri. În același timp, astfel poți umple sticle de 2 litri sau carafe foarte ușor.

Când este momentul oportun să recoltezi strugurii?

Dacă te gândești la momentul potrivit pentru a recolta strugurii, trebuie să șții că la sfârșitul lui august, începutul lui septembrie este cea mai bună perioada. Verifică strugurii înainte să începi recoltarea, pentru a te asigura că sunt foarte bine copți.

De preferat este să cultivi mai multe soiuri de vită de vie, pentru a obține vinuri diverse. De la cele roșii, până la vinurile albe, toate sunt gustoase dacă întreții corespunzător cultura.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial