Medicul Radu Țincu: Cele două săptămâni de restricții nu dau rezultate

Medicul Radu Țincu: Cele două săptămâni de restricții nu dau rezultate

Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului Floreasca este de părere că în zonele în care se înregistrează multe cazuri de coronavirus restricțiile trebuie să fie mai aspre.

De asemenea, medicul spune că în zonele de focare, pandemia se află într-o fază de creștere majoră.

„În București s-au implementat măsuri, trebuie să vedem dacă am obținut rezultatul scontat. Pare ca rezultatele sunt slabe. Probabil că măsurile trebuie întărite, pentru că trebuie să ne uităm la capacitatea sistemului sanitar de a prelua bolnavii. Trebuie să adaptăm politicile sanitare la sistemul sanitar', a declarat radu Țincu luni dimineață, la Digi24.

Mai multe teste în România

Făcând o comparație cu Slovacia, Țincu a mai spus că este dificil de testat întreaga populațiea României, din cauza populației mult mai mari față de Slovacia. Însă este imperios necesar ca autoritățile din țară să crească numărul de teste.

„Am văzut că este o diferență mare de testare între zonele țării, sunt orașe mari unde se testează mult, iar alte localități unde se fac puține teste. Trebuie corectată rapid diferența, testarea trebuie să fie unitară', a mai declarat dr. Țincu.

Așa cum a declarat și Alexandru Rafila săptămânile trecute, Radu Țincu a precizat că numărul real de cazuri este oricum de 6-10 ori mai mare decât infectările depistate.

„Soluția este testarea extinsă. Zonele cu puține teste trebuie să crească numărul de teste'.

Noi măsuri mai aspre

Din cauza nerespectării restricțiilor de până acum, creșterea numărului de cazuri a explodat. Medicul a dat exemplul Angliei sau Germaniei și a declarat că sunt necesare măsuri mai aspre.

„Probabil nu s-au respectat măsurile în zonele cu multe cazuri, de aceea a crescut numărul. Mă așteptam la măsuri mai dure', a mai spus Radu Țincu.

„Boris Johnson, Angela Merkel au accepat că sistemele lor de sănătate nu pot prelua numărul de pacienți. Trebuie să avem maturitatea să acceptăm și noi ca sistemul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții', a continuat dr. Radu Țincu.

 

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri