Maniere de dormitor pentru amandoi

Negocierea

Dormitorul este un spatiu intim, in care partenerii ar trebui sa se regaseasca. De aceea, tot ce se petrece aici trebuie sa convina in egala masura celor doi. Impreuna, ar fi bine sa stabiliti ce poate si ce nu poate fi acceptat, iar singurul mod de a ajunge aici este sa vorbiti despre astfel de lucruri.
Dar ce te faci cand partenerul nu se prea pricepe la asta (ca majoritatea barbatilor, de altfel)? Faptul ca isi gaseste orice altceva de facut decat sa-ti dea atentie este un mod de a evita discutiile.
Ce-ti ramane de facut? Incearca sa-l faci sa te asculte cand ii spui deschis ca te simti neglijata. Pe de alta parte, s-ar putea sa ai si tu niste tabieturi care sa-l deranjeze. Deci, puteti negocia: daca renunta sa mai puna telefonul mobil pe noptiera, nici tu nu vei mai citi pana noaptea tarziu.

Ce nu-ti place tie:

 1. Sa sforaie.
 2. Sa isi taie parul din nas.
 3. Sa se curete in urechi.
 4. Sa se scarpine la nesfarsit.
 5. Sa schimbe tot timpul canalul TV, numai ca sa-ti faca in ciuda.

Ce nu-i place lui:

 1. Sa dormi intr-un tricou mare cat un sac.
 2. Sa tii pe pat "piese dragi" de plus, din colectia ta de jucarii din copilarie.
 3. Sa aduci animalul preferat, care va priveste in timp ce faceti dragoste.
 4. Sa vrei sa stati de vorba dupa ce ati facut dragoste sau sa vorbesti la telefon in pat.
 5. Sa mananci in pat si sa lasi o groaza de firimituri pe cearsaf.

Daca tii la armonia din dormitor, nu uita aceste reguli:

 • Dormitorul trebuie sa ramana un spatiu fidel scopului sau originar: o incapere numai pentru voi doi, in care restul lumii sa nu aiba acces.
 • Pe langa curatenie si un minim confort, asigura-te ca si atmosfera din dormitor te imbie la lucruri pe masura destinatiei sale: conversatii intime, momente romantice, dragoste…
 • Dormitorul este, cu siguranta, si incaperea cea mai potrivita pentru intarirea legaturii dintre voi doi; atunci, de ce sa arate ca o sala de gimnastica sau – si mai rau – ca o sala de asteptare?
 • Nu considera de la sine inteles ca si lui ii plac aceleasi lucruri ca si tie. E bine sa te asiguri de ceea ce gandeste el, intrebandu-l si cerandu-i parerea de fiecare data cand intervine ceva nou.
 • Evita sa devii prea preocupata de altceva decat de partenerul tau. Lucrurile s-ar putea complica intre voi, daca, seara de seara, adancita fiind in citirea unei carti, nici nu observi ca el este deja in pat.
 • Negociati deciziile importante legate de acest spatiu intim si nu nesocoti parerile lui, chiar daca nu este genul care sa spuna prea multe despre ceea ce gandeste.
 • Cand aranjezi dormitorul, da-i o nota de senzualitate si foloseste o lumina discreta – de preferat, veioze pe fiecare noptiera.
 • Nu uita de regulile de igiena personala; poate n-ar fi rau daca i le-ai aminti si lui (evident, daca este cazul!).

Consultant: psiholog Loredana Gavrilita-Banica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex