Mamă de vis sau de coșmar?

Rebelă, top model sau supermamă – le întâlnești pe toate și câteva în plus dimineața, la poarta școlii.

mama de vis sau mama de cosmar

A fi mamă e o treabă grea, de care fiecare se achită cum știe mai bine. Adevărata provocare este momentul în care mamele se întâlnesc însoțindu-și copiii la școală. Să sari din pat în fiecare dimineață la ora 7 nu e ușor, ca să nu mai punem la socoteală trezitul copiilor, spălatul, îmbrăcatul, ghiozdanele, micul dejun, gustarea la pachet și ajunsul la timp la școală.

Dar prezența celorlalte mame cu zâmbetele lor satisfăcute lipite pe față, te asigură că totul este sub control și fiecare se descurcă de minune, în stilul său unic.

Te ciocnești la poarta școlii de mama 4×4, capabilă să răstoarne șoselele și munții, de mama rebelă care nu vede nimic în neregulă că a plecat de acasă în papuci și de supermama care se simte un ideal pentru  mamele din lumea întreagă. Tu cam pe unde te plasezi în acest peisaj?

MAMA 4X4

Regim de lucru: Turație maximă

STILUL DISTINCTIV

În bocanci și iarna, și vara, cu un cardigan aruncat la repezeală pe umeri, strategic așezată la adăpostul volanului celei mai puternice mașini de pe șosea.

ÎȚI SUNĂ CUNOSCUT? Mașina e aproape un membru al familiei, unul privilegiat, un aliat de nădejde care-ți dă încredere și putere. Când ești la volan, ești alt om. Chiar dacă ești cu copiii alături, nu-ți poți reține uneori agresivitatea și nu concepi ca ceva să-ți stea în cale și să te întârzie.

Lipsa locurilor de parcare n-a fost niciodată o problemă pentru tine. Cu două roți pe trotuar, cu alte două, pe trecerea de pietoni – un minut, nu mai mult și misiunea de a lăsa copiii fix în poarta școlii e îndeplinită. Dar un minut este suficient pentru a da copiilor un exemplu nu tocmai bun și pentru a rămâne o vreme fără permis.

MAMA TOP MODEL

Regim de lucru: La altitudine

STILUL DISTINCTIV

Strat peste strat de fard, escaladând cele mai înalte tocuri – strada școlii se transformă într-un veritabil catwalk.

ÎȚI SUNĂ CUNOSCUT? Doar n-o să ieși din casă fără să arăți perfect, chiar dacă asta înseamnă să te trezești la 5 dimineața ca să-ți aplici toate procedurile cosmetice din manualul de tinerețe și frumusețe. În fond, toată lumea e fericită când tu te simți frumoasă, iar tot acel arsenal de farduri, lipglossuri și lacuri de unghii sunt darul tău pentru ceilalți: măcar să aibă la ce să se uite!

Cât despre copii, pantofii lor de școală sunt de designer, ghiozdanele sunt în trend, iar părul lor e la fel de glossy ca al tău. Pe scurt, tu și ai tăi sunteți în admirația generală. Nu neglijați, însă, partea nevăzută a ființei voastre!

MAMA PORTAVOCE

Regim de lucru: 100% atitudine

STILUL DISTINCTIV

Mărșăluind cu un pluton de copii în urmă, în pas vioi, cu piepturile înainte: „La atac, vitejii mei!

ÎȚI SUNĂ CUNOSCUT?

Ești mândră și vocală în toate cele. Nu concepi să treci neobservată. Cum necum, în fața ta se deschide mereu o cărare prin mulțime – nu trebuie să faci nimic pentru asta: instinctul de conservare al semenilor face totul. Chiar dacă ai un număr satisfăcător de copii proprii, întotdeauna o să ai mâini, ochi și urechi disponibile și pentru copiii vecinilor, doar învață la aceeași școală și aveți același drum.

Așa încât apari ca o mamă leoaică urmată de o ceată de leuți, la fel de energici și zgomotoși ca și tine: strigă, râd, se-mping, monopolizând spațiul sonic. Este posibil ca și după ce sună clopoțelul și intră în clasă învățătoarea, sarabanda să continue, spre consternarea celor pe care părinții i-au învățat să fie mai discreți.

SUPERMAMA

Regim de lucru:

Kerosen pur

STILUL DISTINCTIV

Mereu perfect încadrată în timp, nici un fir de păr deranjat. Un clipboard i-ar veni perfect ca accesoriu.

ÎȚI SUNĂ CUNOSCUT?

Ești demnă de cartea recordurilor pentru viteza și precizia cu care știi să faci un sandviș. N-ai nevoie să te uiți la ceas: cronometrul tău interior merge perfect. Știi în fiecare minut unde trebuie să te afli: hrănit câine, udat flori, călcat rochița pentru școală a fetiței, pus periuța de dinți în mâna băiatului care moțăie în picioare, ales cravata soțului…

Alte mame încearcă să te urască, dar nu le iese: tu ești cea care le oferă soluții și rețete, tu organizezi activitățile extrașcolare, tu îi încurajezi pe cei care suferă eșecuri și tot tu îi feliciți pentru succese. Ți-a rămas ceva nefăcut? Puțin probabil. Poate ceva numai pentru tine?

MAMA REBELĂ

Regim de lucru:

Cu aprindere întârziată

STILUL DISTINCTIV

Părul în cele patru vânturi, tricou lălâi și un aer care spune: „Unde mă aflu? S-a făcut dimineață?.

ÎȚI SUNĂ CUNOSCUT?

Nu ții neapărat să faci o impresie anume, deci linia vestimentară nu are decât două coordonate: a) rapid și b) comod. Nu-ți iei toată casa în poșetă, dar s-ar putea să ai pe-acolo o ruletă, o lanternă sau o lupă – nu că ți-ar folosi la ceva, dar ce reconfortant ar fi ca cineva să încerce să te caracterizeze după conținutul genții: s-ar bloca total.

Regulile cu adevărat importante în viață sunt atât de puține, încât nici cu acelea nu merită să-ți bați capul. E acceptabil să nu te machiezi în fiecare zi, dar ți-ai curățat bine machiajul de ieri? Copiii tăi sunt fericiți și nu se plictisesc niciodată cu tine, dar n-ar trebui să-i pui vreodată în situația de a-ți găsi scuze în fața colegilor.

 

Autor: Mihaela Serea

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul