A mai rămas doar o zi până la Ora Pământului 2017! Uite la ce evenimente poți participa

ora pamantului 2017

ora pamantului 2017

Ora Pământului este un eveniment internațional care este organizat în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii martie. 

Ora Pământului este celebrată de milioane de oameni, printr-un gest foarte simplu. Mai exact, în intervalul orar  20:30 – 21:30, luminile se sting în semn de susținere a luptei împotriva schimbărilor climatice.  În acest an, WWF România are și un îndemn pentru români și anume ” Dăruiește naturii energia ta”. Pentru ca românii să fie încurajați ca timp de o oră să renunțe la tot ce înseamnă energie electrică, în București, dar și în marile orașe din țară se vor organiza evenimente menite să îi convingă pe oameni să iasă din casă și să economisească energie electrică.  Uite unde poți merge, indiferent de locul în care te afli:

În București

WWF România organizează în Parcul Izvor un eveniment începând cu ora 17, dar tot aici cei mici pot participa la ateliere și jocuri captivante, care au fost gândite special pentru ei. Mai mult, bucureștenii sunt încurajați să meargă cu bicicleta, motiv pentru care în intervalul 20:30 – 21:30 aceștia pot beneficia de o tură gratuită cu bicicleta pe un traseul Parc Izvor (alveola Națiunile Unite) – str. B.P. Hașdeu – Splaiul Independenței – Știrbei Vodă – Berzei – Calea Griviței – Dacia – Romană – Universitate – Unirii – Splaiul Independenței – Națiunile Unite – Izvor. Și Palatul Parlamentului va celebra Ora Pâmântului, iliminatul fiind întrerupt între orele 20:30 – 21:30.

În Brașov

Brașovenii vor marca Ora Pământului oprind iluminatul stradal între orele 20:30 – 21:30 în centrul istoric al orașului, dar și pe străzile care duc către Primărie, Poștă,  Piața Enescu sau Parcul Titulescu.

În Botoșani

În Botoșani va fi organizat un spectacol muzical în aer liber în fața Primăriei.

În Craiova
Asociația Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC) și Organizația Națională Cercetașii României organizează la Craiova o serie de evenimente prin care vor să scoată în evidență importanța acestei sărbători. Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

  • 20.00 – 20.30 – Concert Generatia Folk;
  • 20.30 – 20.45 – Marș stradal Universitate – Piața Mihai Viteazul;
  • 20.45 – 21.00 – Panda Challenge Craiova;
  • 21.00 – 21.15 – Miniconcert susținut de către elevi.
  • 21.15 – 21.30 – Animație stradală cu flăcări;
  • 20.30 – 21.30 – Observații astronomice oferite de centrul ASTROED – Universitatea din Craiova.

În Sighișoara

Locuitorii din Sighișoara pot participa începând cu ora  20.00 la un recital susținut de Fanfara Sighișoara. După acest moment artistic,  participanții sunt invitați să formeze un lanţ uman în jurul Bisericii Mănăstirii de unde vor porni într-un marş pe străduțele vechii Cetăţi Medievale.

În Oradea

Oradea

Cei care locuiesc în Oradea pot lua parte la o serie de evenimente. Mai exact, aceștia pot participa la aranjarea gulguțelor în Piața Unirii, animații, momente artistice live ale elevilor de la Liceul de Arta, moment muzical – cântece de munte, asigurat de Comunitatea Scoutiștilor Orionini, jonglerii cu foc.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Împământarea, conectarea la energia Pământului

Ocolul Pamantului la 70 de ani

Pe 22 martie, celebrăm Ziua Mondială a Apei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri