Meteorologii au anunțat oficial: ne aşteaptă o VARĂ călduroasă. Cum va fi vremea în iulie şi august

Meteorologii au anunțat oficial: ne aşteaptă o VARĂ călduroasă. Cum va fi vremea în iulie şi august

Abia suntem la finalul lunii martie, iar temperaturile au crescut mai mult decât ar fi normal la această dată. Meteorologii au început să analizeze cum va decurge evoluția vremii în următoarele luni, mai ales în perioada verii.

Ieri a fost organizat un eveniment de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM) care a fost dedicat Zilei Mondiale a Meteorologiei, cu tematica „Să înțelegem norii'. Cu această ocazie, meteorologii au anunțat câteva informații despre cum va fi vremea în vara acestui an.

Cum va fi vremea la vară în România

„Așadar o vară mai călduroasă, posibil. O vară deficitară, posibil în special în lunile iulie și august, cu cantități de precipitații reduse, care să determine o intensificare și o accentuare a fenomenului de secetă, dar și extindere în aceleași zone în partea de sud, sud-est și est a României. Desigur că trebuie să privim cu rezerve aceste informații și să urmărim evoluția și informațiile meteorologice prin acele prognoze de până la două săptămâni, care sunt publice pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie astfel încât, în termen de două săptămâni, să încercăm să adaptăm fiecare perioadă favorabilă pentru agricultură și orice alt domeniu. Dar chiar și cu un grad de realizare mediu de 60-65% al acestor informații ne putem face o imagine, cel puțin pentru fermieri, a ceea ce urmează în următoarea perioadă asftel încât să decidă ce soiuri să cultive', a explicat Elena Mateescu, director executiv la ANM, potrivit b1.ro.

Elena Mateescu a mai precizat că Centrul European pentru Prognoză pe Medie Durată preconizează pentru lunile martie — mai 2017 cantități de precipitații apropiate de mediile multianuale în regiunile sudice și sud-estice. În restul zonelor țării, precipitațiile vor arăta o tendință spre excedent. De asemenea, estimările de precipitații pentru iunie 2017 sunt apropiate de mediile multianuale în regiunile centrale și nordice. În restul teritoriului, acestea vor prezenta o tendință spre deficit.

Este important de menționat și faptul că în lunile iulie și august, precipitațiile lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării. Cele mai mici valori se estimează în special în zonele sudice și sud-estice ale țării.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cât câștigă un asistent pe ambulanță? Marian Godina a dezvăluit totul

În comunism făcea furori cu piesele ei! Cum arată Viorela Filip la 66 de ani?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri