Exercițiul care te ajută să ai un abdomen plat și îți îmbunătățește postura. Cum trebuie să procedezi pentru a-l executa corect?

Exercițiu abdomen plat

Mai sunt doar câteva luni până la vară și cum orice femeie își dorește să arate impecabil în costum de baie, exercițiile fizice care lucrează abdomenul sunt la mare căutare în această perioadă.

Grăsimea depusă în jurul taliei nu doar că este inestetică, dar poate fi primul semn al unor probleme serioase de sănătate. Astfel, pentru a scăpa de surplusul de grăsime, există un exercițiu despre care specialiștii spun că este mai eficient decât clasicele abdomene.

Exercițiul care te ajută să ai un abdomen plat și îți îmbunătățește postura

Exercițiile practicate în clasele de yoga nu doar că relaxează organismul, dar pot ajuta și în lupta împotriva kilogramelor în plus. Un astfel de exercițiu este plank-ul. Acesta lucrează mușchii din zona abdomenului, brațelor și picioarelor, fără să afecteze zona lombară.

Dana Ţupa, profesoară de yoga, este de părere că acest exercițiu oferă rezultatele într-un timp destul de scurt, motiv pentru care este preferat de o mulțime de persoane.

“Timpul este crucial pentru construirea unui corp și a unei minți sănătoase, iar din păcate oamenii vor rezultate rapide fără prea mare efort. Cu toate acestea, chiar dacă pare un exerciţiu relativ uşor, plank-ul, în forma sa finală, nu este un exerciţiu recomandat începătorilor, deoarece solicită mult mai mult muşchii abdomenului, braţelor, picioarelor, spatelui etc. decât ne putem imagina. Odată ce au câştigat puţină mobilitate şi forţă, cursanţii yoga nu mai resimt acele dureri sau spasme musculare, ci se pot concentra pe respiraţie şi obiectivul mult mai profund pe care îl conferă practica yoga: relaxarea şi introspecția”, a precizat Dana Ţupa, profesoară de yoga.

Care sunt beneficiile plank-ului?

Plank-ul este exercițiu care nu doar că topește grăsimea existentă la nivelul abdomenului, dar are o mulțime de alte beneficii pentru organism.

1. Îmbunătățește postura

Pentru că lucrează mușchii din zona mediană, plank-ul este recomandat persoanelor care petrec foarte mult timp la birou. Acești mușchi stabilizează coloana, iar atunci când sunt lucrați într-un mod corect, ei îmbunătățesc postura și ajută la prevenirea durerilor de spate.

2. Stimulează metabolsimul

Specialiștii sunt de părere că atunci când este executat zilnic, plank-ul are capacitatea de a stimula metabolsimul, ajutându-ne să ardem mult mai repede caloriile. Acest exercițiu crește rata metabolică și o menține ridicată pe întreg parcursul zilei.

3. Crește flexibilitatea

Dana Țupa este de părere că plank-ul este un exercițiu foarte eficient pentru creșterea flexibilității.

“Plank-ul ne va ajuta să creștem flexibilitatea, în special a mușchilor din partea posterioară. Această formă de exercițiu cuprinde o componentă importantă în creșterea flexibilității: stretching. În poziția de plank vom extinde toți mușchii posteriori, ai umerilor, omoplaților și claviculei.”, a spus Dana Ţupa.

4. Poate trata osteoporoza

Osteoporoza este o boală care afectează tot mai multe multe persoane. Plank-ul este exercițiul care poate preveni apariția acestei afecțiuni și asta pentru că întărește oasele și musculatura.

Cum trebuie să procedezi pentru a executa plank-ul corect?

Pentru ca acest exercițiu să fie eficient este nevoie să fie executat într-un mod corect. Plank-ul se execută în poziția de flotare, coborând greutatea corpului pe antebrațe, îndoind coatele sau menținând brațele drepte. Corpul trebuie să rămână drept, fără să fie coborât bazinul, iar privirea trebuie orientată spre podea. Corpul trebuie să rămână în această poziție timp de 10 secunde, pentru începători. Cei avansați pot crește timpul, ajungând chiar și la 60 de secunde sau mai mult.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

5 exerciții care te ajută să te menții în formă după 40 de ani. Le poți face cu ușurință chiar la tine acasă

Antrenamentul de 7 minute

Exercițiile simple care te ajută să ai brațe suple și tonifiate în doar câteva săptămâni

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse