Lucrurile care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Paște

Prânzul pe care îl luăm în ziua de Paște este unul special și din acest motiv felul în care aranjezi masa trebuie să fie deosebit. Astfel, există câteva lucruri care nu trebuie să îți lipsească de pe masă în această zi de sărbătoare.

Chiar dacă toată familia așteaptă bucatele tradiționale de Paște, important este să te ocupi puțin și de modul în care va arată masa festivă. Atmosfera de sărbătoare te îndeamnă să aranjezi masa folosindu-ți creativitatea, dar și respectând câteva reguli simple.

Lucrurile care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Paște

1. Lumina Sfântă

Toată această sărbătoare are în centrul ei Lumina Sfântă. În noaptea de Înviere, credincioșii merg la biserică pentru a întâmpina Învierea Domnului și pentru a primi Lumina Sfântă. Astfel, de pe masa de Paște nu trebuie să îți lipsească lumânările, care neapărat trebuie aprinse din candela cu care ai mers la biserică.

2. Florile de primăvară

Paștele este o sărbătoare a purității, a renașterii și pentru a sugera acest lucru, masa festivă trebuie să aibă în centrul ei și o vază cu flori proaspete de primăvară. Nu doar că vor schimba radical decorul, dar vor împrăștia și un  miros puternic în jur.

3. Fața de masă și șervețele tematice

Șervețelele cu desene sau cu modele ce sugerează sărbătoarea Paștelui te pot ajuta să creezi un decor perfect pentru acest moment important. Fie că le alegi pe cele cu iepurași, viu colorate și cu desene, fie că optezi pentru cele mai simple, ele vor completa perfect masa festivă.

Pentru că Paștele este o sărbătoare foarte importantă, fața de masă nu trebuie să fie deloc una comună. Optează pentru modele colorate și cu elemente care să iasă în evidență.

4. Decorațiuni

Decorațiunile te pot ajuta să dai o notă veselă mesei festive de Paște și sunt potrivite mai ales pentru familiile în care există copii. Optează pentru cele inspirate din natură și cu siguranță nu vei da greș.

Foto: Bonami.ro, shutterstock.com

Citește și:

Cum te ajută orezul să obții cele mai frumoase ouă de Paște? Tehnica de vopsire care le transformă în adevărate opere de artă

Daruri dulci pentru cei dragi de Paște! Surprinde-i cu figurine din ciocolată și tablete cu arome inedite

Aranjamente florale superbe pentru masa de Paște

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse