Cum te ajută orezul să obții cele mai frumoase ouă de Paște? Tehnica de vopsire care le transformă în adevărate opere de artă

Ouăle vopsite sunt principalul simbol al Paștelui și nu lipsesc de pe nicio masă festivă,  iar gospodinele fac eforturi mari pentru ca acestea să arate perfect. 

Tradiția spune că ouăle trebuie vopsite în Joia Mare, acest obicei amintind de coșul cu ouă pe care Fecioara Maria l-ar fi așezat sub crucea pe care se afla trupul Mântuitorului. Astfel, sângele acestuia a colorat ouăle. În plus, o altă superstiție spune că ouăle vopsite în Joia Mare nu se strică tot anul.

Dacă în trecut gospodinele vopseau ouăle folosind o singură culoare, roșul, acum obiceiurile acestora s-au schimbat și folosesc tot felul de culori și tehnici care să le transforme în adevărate opere de artă.

Cum te ajută orezul să obții cele mai frumoase ouă de Paște?

Pe lângă modelele clasice realizate cu ajutorul frunzelor de ceapă, leuștean sau pătrunjel, gospodinele pot încerca o metodă simplă, dar care are rezultate spectaculoase. Ouăle vopsite cu ajutorul orezului se pot transforma rapid în vedetele de pe masa de Paște, aspectul acestora fiind unul cu totul special.

Pentru a vopsi ouăle în acest fel ai nevoie de colorant alimentar, orez, oțet și un recipient în care să amesteci totul. Dacă vrei să obții cele mai frumoase ouă de Paște, alege-le pe cele albe și asta pentru că vopseaua va fi mult mai vizibilă pe suprafața acestora.

După ce ai fiert ouăle și le-ai degresat te poți apuca de vopsit. În recipientul pe care îl vei folosi pentru a vopsi ouăle adaugă orezul, o lingură de colorant și o linguriță de oțet. Amestecă foarte bine cele 3 ingrediente, după care adaugă oul în interiorul recipientului și agită-l cu grijă timp de câteva secunde. Orezul colorat va forma mici punctulețe pe coaja albă a oului, iar tu vei obține cele mai interesate ouă de Paște și care cu siguranță vor fi apreciate de toți cei prezenți la masă.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cum poți folosi orezul pentru a obține cele mai frumoase ouă de Paște.

De ce se vopsesc ouă roșii de Paște?

Una dintre legende spune că Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.
Domnul, văzând că ouăle s-au înroșit, a spus celor de față: „De acum înainte să faceți și voi ouă roșii și împestrițate întru aducere aminte de răstignirea mea, după cum am făcut și eu astăzi'.

Culoarea roșie reprezintă pe de o parte focul, cu puterea lui purificatoare, dar și sângele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mântuirea lumii.

Ciocnitul ouălor semnifică sacrificiul divinității și se face după reguli precise.

Persoana mai în vârstă ciocnește capul oului de capul oului ținut în mână de partener, în timp ce rostește cunoscuta formulă „Hristos a înviat', la care se răspunde cu „Adevărat a înviat'.

Oamenii mai au obiceiul ca, în dimineața din duminica Paștelui, să-și spele fața cu apa nouă sau apa neîncepută în care pun un ou roșu, având credința că astfel vor fi tot anul frumoși și sănătoși ca un ou roșu.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum se vopsesc ouăle de Paște. Trucuri pe care trebuie să le știi

Cum să nu te îngrași de sărbători. 10 trucuri de la nutriționiști ca să nu iei niciun kilogram în plus de Paște

Cele mai spectaculoase ouă încondeiate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse