Cum te ajută orezul să obții cele mai frumoase ouă de Paște? Tehnica de vopsire care le transformă în adevărate opere de artă

Cum te ajută orezul să obții cele mai frumoase ouă de Paște

Ouăle vopsite sunt principalul simbol al Paștelui și nu lipsesc de pe nicio masă festivă,  iar gospodinele fac eforturi mari pentru ca acestea să arate perfect. 

Tradiția spune că ouăle trebuie vopsite în Joia Mare, acest obicei amintind de coșul cu ouă pe care Fecioara Maria l-ar fi așezat sub crucea pe care se afla trupul Mântuitorului. Astfel, sângele acestuia a colorat ouăle. În plus, o altă superstiție spune că ouăle vopsite în Joia Mare nu se strică tot anul.

Dacă în trecut gospodinele vopseau ouăle folosind o singură culoare, roșul, acum obiceiurile acestora s-au schimbat și folosesc tot felul de culori și tehnici care să le transforme în adevărate opere de artă.

Cum te ajută orezul să obții cele mai frumoase ouă de Paște?

Pe lângă modelele clasice realizate cu ajutorul frunzelor de ceapă, leuștean sau pătrunjel, gospodinele pot încerca o metodă simplă, dar care are rezultate spectaculoase. Ouăle vopsite cu ajutorul orezului se pot transforma rapid în vedetele de pe masa de Paște, aspectul acestora fiind unul cu totul special.

Pentru a vopsi ouăle în acest fel ai nevoie de colorant alimentar, orez, oțet și un recipient în care să amesteci totul. Dacă vrei să obții cele mai frumoase ouă de Paște, alege-le pe cele albe și asta pentru că vopseaua va fi mult mai vizibilă pe suprafața acestora.

După ce ai fiert ouăle și le-ai degresat te poți apuca de vopsit. În recipientul pe care îl vei folosi pentru a vopsi ouăle adaugă orezul, o lingură de colorant și o linguriță de oțet. Amestecă foarte bine cele 3 ingrediente, după care adaugă oul în interiorul recipientului și agită-l cu grijă timp de câteva secunde. Orezul colorat va forma mici punctulețe pe coaja albă a oului, iar tu vei obține cele mai interesate ouă de Paște și care cu siguranță vor fi apreciate de toți cei prezenți la masă.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cum poți folosi orezul pentru a obține cele mai frumoase ouă de Paște.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum se vopsesc ouăle de Paște. Trucuri pe care trebuie să le știi

Cum să nu te îngrași de sărbători. 10 trucuri de la nutriționiști ca să nu iei niciun kilogram în plus de Paște

Cele mai spectaculoase ouă încondeiate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse