Leurda, izvor de sănătate. Rețete în care poți să o adaugi pentru un strop de savoare

leurda

Leurda este un adevărat izvor de sănătate și are multiple beneficii pentru organismul uman, acesta fiind un motiv pentru care merită să o introducem în meniul nostru în această primăvară. 

A venit primăvara și este timpul pentru o cură de detoxifiere, care să ne ajute să scăpăm de toxine, dar și de câteva kilograme. În această perioadă sunt la mare căutare ștevia, urzicile, dar și leurda. Leurda are beneficii multiple pentru organismul uman, unde mai pui că se găsește foarte repede  în pădure.

Leurda este o plantă de culoare verde, asemănătoare la gust cu usturoiul, ea mai fiind cunoscută și sub denumirea de usturoi sălbatic. Această plantă este bogată în vitaminele A, C și B și este o sursă importantă de calciu, fier, fosfor sau sodiu.

Acest ingredient poate reprezenta baza mai multor mâncăruri, dar poate fi folosită și ca simplu condiment.

De obicei, oamenii folosesc leurda mai mult în salate și asta pentru că aceasta dă un gust aparte acestui preparat. Dacă îți dorești ceva mai consident, poți prepara o supă cremă de leurdă, plăcintă cu brânză și leurdă, o poți adăuga în paste, dar și în omletă.

Dacă vrei să prepari o supă cremă de leurdă cu care să îi impresionezi pe cei dragi, ai nevoie de următoarele ingrediente, potrivit petitchef.ro:

Supă cremă de leurdă

Ingrediente:

  • 2 cartofi medii
  • 1 rădăcină de țelină
  •  2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri de ulei
  • 1,5 litru supă de pui
  • 3 linguri de vin alb
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 1 lingura de suc de lămâie
  • sare
  • piper negru
  • 8-10 foi de leurdă proaspătă

Cum procedezi:

Călește într-o oală ceapa și 50 ml din supa de pui.  După ce ai călit ceapa, adaugă și restul de supă alături de țelină, morcovi, cartofi și păstârnac și lasă să fiarbă până dă în clocot. După ce amestecul a dat în clocot, acoperă oala cu un capac și lasă pe foc timp de 30 de minute. După ce s-au fiert, scoate legumele și mixează-le într-un blender până se formează un piure omogen. Adaugă treptat supa fierbinte pentru a obține consistența pe care ți-o dorești. Adaugă în amestecul obținut vinul, smântâna, sucul de lămâie și leurda, după care pune totul din nou pe foc. Amestecă constant și adaugă sare și piper. Când ai obținut cremozitatea pe care ți-o dorești, oprește focul. Poți servi supa alături de câteva crutoane.

Bianca Hriscu

Foto: libertatea

Citește și:

Țelina și leurda, leacuri pentru scăderea apetitului sexual la bărbați

Ai mâncat usturoi? Uite cum poți scăpa de respirația neplăcută

Recomandări pentru detoxifierea de primăvară

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate