Iti trimit un SMS…
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
La fel de rapid ca o convorbire telefonica, dar mult mai discret si oarecum mai tandru decat aceasta, SMS-ul repune in drepturi arhaica telegrama, cu imbunatatirile spectaculoase aduse de mileniul trei.
Short Message Service (SMS) permite transmiterea imediata de mesaje scurte celor dragi sau cunoscutilor. Un SMS nu suna prelung si strident, nu asteapta un raspuns simultan si poate fi trimis sau primit oriunde pe pamant. In autobuz, la restaurant sau la birou, la curs sau in timpul unei sedinte, semnalul sau discret isi atinge destinatia fara sa deranjeze pe nimeni.
Iti permite sa eviti lungile convorbiri in public, deoarece scrisul si cititul se fac, fireste, in liniste. Comoditatea utilizarii lui este evidenta.
SMS-ul este modalitatea cea mai simpla, rapida, economica si discreta, care devine posibila in orice situatie te-ai afla. Cu peste 600 de milioane de utilizatori de GSM in intreaga lume si cu aproape 20 de milioane de SMS-uri trimise intr-o luna, viitorul comunicatiilor se… citeste bine!
Asadar, vechea si mult utilizata scrisorica de amor a fost repusa in drepturi dupa zeci de ani de suprematie telefonica. E drept, in varianta electronica, dar ca dovada a faptului ca scrisul… ramane! Poate fi citit, recitit si pastrat in memoria telefonului (cardului SIM), ca orice amintire draga.
Cea mai mare parte a utilizatorilor de SMS este formata din tineri (multi se declara chiar dependenti de micile mesaje). Adolescentii au mai multa nevoie de comunicare decat adultii, mai ales in sectorul afectiv, iar suportul scris le ofera mai multa siguranta emotionala decat cel verbal. In plus, ei gasesc absolut pasionanta stabilirea unei corespondente aproape imediate, in care incearca sa gaseasca raspunsul cel mai ingenios, replica cea mai de duh sau cuvintele cele mai sugestive.
Mesajul scris este mai durabil, se poate citi, reciti si interpreta in mai multe feluri. Psihologii spun ca flirtul prin intermediul mesajelor este mai simplu si mai accesibil din punct de vedere emotional decat cel verbal.
Nu iti tremura vocea, ai timp sa-ti cauti cuvintele, ba mai poti sa ceri si sfatul celui mai bun prieten, care, intamplator, se afla langa tine…
In cazul unui refuz sau al unei replici dure, eviti momentele jenante pentru tine si partener. Un mesaj este mai permisiv decat o convorbire, lasand celuilalt optiunea sa raspunda sau nu la un avans, o intrebare, o cerere, etc. SMS-urile nu sunt folosite de tineri doar pentru a face noi cuceriri, ci si pentru a demonstra ca se gandesc la perechea lor, pentru a facilita o impacare sau chiar pentru a se desparti mai usor!
- Nu implica un abonament suplimentar.
- Au acces international, indiferent de reteaua in care comunici.
- Sunt surprinzatoare, haioase, iti fac legatura cu lumea si nu te costa nimic sa le primesti – nici un cent, nici macar un cuvant sau o reactie oarecare.
- Poti sa le citesti in liniste, fara teama de priviri sau urechi straine.
- Sunt utile in situatii speciale, cand e mai bine sa taci.
- Sunt utile timizilor sau celor cu un orgoliu nemasurat, care pot astfel sa-si ceara scuze fara sa iasa prea sifonati din asta.
- Sunt mai ieftine decat cea mai scurta convorbire telefonica: un mesaj costa in jur de sapte centi in reteaua nationala si 15 centi in cea internationala. Lungimea unui mesaj este de maxim 160 de caractere.
- 🙁 Sunt trist.
- 🙂 Sunt vesel.
- :-))) Sunt foarte vesel/bucuros. n :-Q Habar n-ai ce spui.
- (:-… Sunt facut praf.
- :-# Jur ca nu spun.
- :-e Sunt dezamagit.
Mihaela Doina Radulescu