Iti trimit un SMS…

La fel de rapid ca o convorbire telefonica, dar mult mai discret si oarecum mai tandru decat aceasta, SMS-ul repune in drepturi arhaica telegrama, cu imbunatatirile spectaculoase aduse de mileniul trei.

Succesul SMS-urilor a permis aparitia si dezvoltarea unei noi forme de comunicare. Aceasta permite stabilirea de relatii interpersonale fara a mai fi nevoie ca cele doua persoane sa comunice simultan. Un SMS este concis, discret si mai economic decat un apel telefonic.

Short Message Service (SMS) permite transmiterea imediata de mesaje scurte celor dragi sau cunoscutilor. Un SMS nu suna prelung si strident, nu asteapta un raspuns simultan si poate fi trimis sau primit oriunde pe pamant. In autobuz, la restaurant sau la birou, la curs sau in timpul unei sedinte, semnalul sau discret isi atinge destinatia fara sa deranjeze pe nimeni.

Iti permite sa eviti lungile convorbiri in public, deoarece scrisul si cititul se fac, fireste, in liniste. Comoditatea utilizarii lui este evidenta.
SMS-ul este modalitatea cea mai simpla, rapida, economica si discreta, care devine posibila in orice situatie te-ai afla. Cu peste 600 de milioane de utilizatori de GSM in intreaga lume si cu aproape 20 de milioane de SMS-uri trimise intr-o luna, viitorul comunicatiilor se… citeste bine!

O noua forma de cucerire
Tema SMS-urilor a intrat si in lirica pop rock. "Nu-mi raspunzi la SMS/ Eu iti scriu atat de des…", canta baietii de la OZONE. Da, iti scriu, si nu te caut, iti vorbesc sau iti telefonez, cum ne-am astepta in plina era a transporturilor rapide si a comunicatiilor audio.
Asadar, vechea si mult utilizata scrisorica de amor a fost repusa in drepturi dupa zeci de ani de suprematie telefonica. E drept, in varianta electronica, dar ca dovada a faptului ca scrisul… ramane! Poate fi citit, recitit si pastrat in memoria telefonului (cardului SIM), ca orice amintire draga.

Cea mai mare parte a utilizatorilor de SMS este formata din tineri (multi se declara chiar dependenti de micile mesaje). Adolescentii au mai multa nevoie de comunicare decat adultii, mai ales in sectorul afectiv, iar suportul scris le ofera mai multa siguranta emotionala decat cel verbal. In plus, ei gasesc absolut pasionanta stabilirea unei corespondente aproape imediate, in care incearca sa gaseasca raspunsul cel mai ingenios, replica cea mai de duh sau cuvintele cele mai sugestive.

Mesajul scris este mai durabil, se poate citi, reciti si interpreta in mai multe feluri. Psihologii spun ca flirtul prin intermediul mesajelor este mai simplu si mai accesibil din punct de vedere emotional decat cel verbal.
Nu iti tremura vocea, ai timp sa-ti cauti cuvintele, ba mai poti sa ceri si sfatul celui mai bun prieten, care, intamplator, se afla langa tine…

In cazul unui refuz sau al unei replici dure, eviti momentele jenante pentru tine si partener. Un mesaj este mai permisiv decat o convorbire, lasand celuilalt optiunea sa raspunda sau nu la un avans, o intrebare, o cerere, etc. SMS-urile nu sunt folosite de tineri doar pentru a face noi cuceriri, ci si pentru a demonstra ca se gandesc la perechea lor, pentru a facilita o impacare sau chiar pentru a se desparti mai usor!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie