Îți place să colorezi? Iată ce beneficii îți aduce această activitate

Coloratul, activitatea preferată a copiilor a devenit în ultimii ani preocuparea părinților. Cărțile de colorat au fost și sunt o bucurie a copilăriei, dar pe care adulții au început s-o folosească drept sursă terapeutică. Și ție îți place să colorezi? Iată ce beneficii îți aduce această activitate:

Deși pare neobișnuit, această îndeletnicire a devenit mai mult decât un moft sau o simplă distracție pentru adulți. Este mai presus de un hobby sau de umplerea timpului liber. Este ca o adevărată supapă a adulților răpuși de oboseala cotidiană.

Și pentru că stresul este boala mileniului, provenit din grijile zilnice, din viața profesională sau de familie, orice mică deconectare oferă creierului un moment de respiro. Astfel, cărțile de colorat pentru ‘cei mari’ au apărut ca o metodă de relaxare a psihicului, iar nivelul ridicat de concentare asupra detaliilor din desene, ajută creierul să se detașeze de gânduri și să se axeze pe evenimentele prezente.

Specialiștii au arătat că această activitate este benefică atât stării psihice cât și sănătății mentale.

Îți place să colorezi ? Iată ce beneficii poate aduce această activitate:

  • În timpul coloratului gândurile negative sunt înlocuite cu unele pozitive.
  • Pe lângă plăcerea în sine ce amintește de vremurile copilăriei, această activitate este și o sursă terapeutică ce ajută la vindecarea stărilor anxioase. În timpul coloratului creierul blochează gândurile disfuncționale de anxietate și se concentrează asupra activității pe care o exercită.
  •  Psihologii au dezvăluit că 'nu este greșit să te întorci  puțin la copilul din tine și să te vindeci dacă ai o problemă, asta nu te anulează din a fi adult.' Așadar, este timpul să renunți la prejudecăți, atunci când vine vorba de cărțile de colorat pentru adulți.

Mădălina Maftei

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cartea săptămânii: Amantul japonez de Isabel Allende

Delta Dunării, îmbinarea perfectă dintre natură și tradiții lipovenești

În Dubai cu copiii. Da sau nu?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte