În Dubai cu copiii. Da sau nu?

În ultimii ani s-a tot vorbit despre Dubai ca despre un adevărat fenomen al turismului contemporan. O lume construită artificial, fără esențe, profunzimi și trecut, au spus unii. O bizarerie plină de recorduri mondiale, cu atracții inimaginabile și cu o panoplie întreagă de minunății la care mintea sceptică a europeanului de rând nu visa să-și imagineze vreodată. Tot europeanul de rând s-a întrebat, auzind poveștile cu recordurile create și depășite în acest colț de lume: mergem în Dubai cu copiii? Ce facem cu ei acolo?

Dubaiul se vede noaptea de pe lună, așa se spune. Se mai șoptește pe la colțuri că dacă n-ai văzut Dubaiul, n-ai văzut nimic. Este, fără îndoială, o destinație obligatorie. Dar oare copiii ce vor înțelege din clădirile amețitoare, turnurile care străpung cerul, fântânile care dansează mirobolant și furnicarul unui mall în care poți merge cu taxiul? Este oare o destinație pentru familii cu copii?

Ce facem în Dubai cu copiii?

În încercarea de a făuri o lume plină de atracții senzaționale, autoritățile din Dubai au părut că uită, la un moment dat, de un pilon important în familie: copiii. Au creat ideea de shopping ca un mod de viață, au gâdilat și cele mai pretențioase gusturi în materie de artă culinară, hoteluri, infrastructură, plajă, servicii și pachete turistice. Însă acum 4 ani au finalizat un proiect care nu mai lasă loc de dubii: au creat cel mai mare parc tematic de interior din lume. Mare cât 28 de terenuri de fotbal. Cele mai dragi personaje ale copiilor acestui nou mileniu sunt aduse la viață cu ajutorul unor tehnici revoluționare în cele cinci zone tematice, de la cele din „Răzbunătorii' și „Fetițele Powerpuff' la 70 de dinozauri în mărime naturală. Tot acolo există cel mai rapid roller coaster, Velociraptor, ce ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde. Fără îndoială, avem ce să fac cu copiii în Dubai. E nevoie totuși, de minimum 4 ore pentru a-ți desfăta simțurile în cel mai aventuros parc de pe mapamond. Biletul costa puțin peste 300 de lei pentru un adult și până în 300 de lei pentru copil.

82710926-c95b-4bee-b2b5-2d5fb0745669

foto: IMG WORLD

Citește și:

Speak și Raluka încing spiritele și colaborează pentru a doua oară – „Foc la ghete'

Scriitorul Igor Bergler: Pentru cărți precum Biblia pierdută și Testamentul lui Abraham te pregătești toată viața'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta