Îți place ceaiul de fructe? De ce nu este bine să-l consumi niciodată între mese? Descoperirea cercetărilor te va uimi

Îți place ceaiul de fructe? De ce nu este bine să-l consumi niciodată între mese? Descoperirea cercetărilor te va uimi

Ceaiul este în general benefic pentru sănătate, însă trebuie să avem grijă la modul în care îl consumăm. De asemenea, este important și momentul zilei în care alegem să bem ceai. 

Un studiu recent a demonstrat faptul că ceaiul de fructe băut între mese creşte de 11 ori riscul de apariţie a eroziunii dentare. Cercetători de la Kings College Londra au mai atenţionat în cercetarea publicată în British Dental Journal că sarea şi oţetul sunt cele mai periculoase pentru smalţul dinţilor, scrie gustarte.ro. De asemenea, se pare că și apa cu lămâie ar trebui să fie evitată dacă ne dorim să avem dinții rezistenți.

Este totuși important de menționat faptul că nu doar ce mâncăm prezintă factori de risc, ci şi modul în care o facem.

„Obiceiul de a bea ceai de fructe sorbindu-l şi ţinându-l în gură câteva secunde pentru a-I simţi aroma pune în pericol sănătatea smalţului dentar', se arată în studiu.

De ce nu este bine să bei ceai de fructe între mese?

Chiar dacă au efecte benefice asupra organismului, ceaiurile de fructe afectează serios smalţul dinţilor. Cele mai periculoase sunt cele de fructe de pădure, ghimbir, lămâie şi ceai de macese. Studiul a demonstrat faptul că riscul de eroziune a smalțului s-a înjumătăţit atunci când ceaiul a fost consumat în timpul mesei, împreună cu alături de alte alimente.

De asemenea, eroziunea smalțului dentar apare și în cazul celor care consumă băuturi neîndulcite. Așadar, pentru ca procesul de distrugere a smalțului dentar să fie încetinit, trebuie să ne schimbăm obiceiurile alimentare.

„Reducerea alimentelor şi băuturilor acide este vitală pentru a preveni eroziunea dentară', a declarat dr. Saoirse OToole, conducătorul studiului, conform sursei citate.

Persoanele care obișnuiesc să ține diverse cure de slăbire trebuie să fie foarte atente la alimentele pe care le consumă. Se spune că oteţul dă rezultate extraordinare asupra greutăţii corporale, însă efectul lui asupra dinţilor poate fi devastator dacă este consumat zilnic.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

De ce este bine să mânânci ciocolata neagră la micul dejun? Cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă

Alimentele pe care trebuie să le consumi în zilele geroase. Restabilesc echilibrul organismului și te ajută să lupți împotriva bolilor

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când temperaturile scad foarte mult? Acestea sunt principalele afecțiuni provocate de ger

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate