Iti este teama de schimbare?

Ai senzatia ca nimic din ceea ce visezi nu are sanse de succes? Este momentul sa iesi din acest blocaj si sa iti spui "pot sa fac orice!"

Ti s-a intamplat sa iti propui scopuri foarte clare – "o sa slabesc", "o sa am o slujba asa cum merit", " o sa am o viata mai buna" -, dupa care sa simti cum esecul pune stapanire pe tine chiar inainte de a trece la actiune? De vina sa fi fost vocea aceea interioara, care iti soptea insistent: "Sunt numai visuri, nu voi reusi niciodata"?

Temerile legate de situatii noi si de schimbarile pe care acestea le presupun sunt naturale si reprezinta un obstacol interior cu care se confrunta foarte multe persoane. Schimbarea si necunoscutul inseamna depasirea propriilor limite si a barierelor care delimiteaza viata obisnuita, "zona de confort", si intotdeauna, in astfel de situatii, o voce interioara te avertizeaza de pericole.

Este un mecanism de aparare, dar singura modalitate de a evolua, de a-ti dezvolta capacitatile si de a tinde spre ceva mai bun este tocmai confruntarea cu aceste temeri. Frica cea mai ascunsa iti arata exact care sunt acele zone in care personalitatea ta inca mai are nevoie de modelare pentru a se dezvolta in continuare.

Eforturile celor care isi infrunta temerile sunt rasplatite pe deplin. Gandeste-te la cei care sunt ingroziti de inaltimi, de serpi ori insecte – daca reusesc sa isi invinga astfel de temeri, sentimentul de reusita pe care il traiesc este imens, iar increderea in sine le da aripi. Pentru oricine, cea mai mare victorie este cea pe care o obtine in lupta cu sine, cu propriile limite.

Testul pe care ti-l propunem iti arata de ce se intampla sa fii blocata de gandurile negative si, mai ales, ce poti face pentru a schimba situatia si a obtine succese in tot ceea ce iti propui.

Fa-ti testul: Ce anume te opreste sa faci o schimbare?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie