Îți dorești să dormi 8 ore pe noapte? Aceasta este temperatura pe care ar trebui să o ai în dormitor

temperatură dormitor

Un stil de viață sănătos include automat și un program de odihnă adecvat, iar specialiștii ne sfătuiesc să dormim 8 ore pe noapte, asta dacă ne dorim să ținem la distanță bolile și să fim cât mai productivi în timpul zilei.

Numărul de ore dormite pe noapte ne influențează foarte mult organismul. Cu toate acestea, foarte multe persoane se luptă cu insomnia și asta din cauza mediului de lucru stresant, dar și pentru că în timpul zilei ajung să consume cantități impresionante de cofeină. Pentru că există multiple cauze care duc la apariția insomniei, este foarte important ca organismul uman să beneficieze de toate condițiile pentru a se odihni corespunzător.

Ce temperatură trebuie să ai în dormitor dacă vrei să dormi 8 ore pe noapte?

Temperatura din dormitor ne influențează foarte mult în timpul nopții. Deși am putea crede că este nevoie ca în cameră să fie cât mai multe grade Celsius, realitatea este alta. De fapt, pentru a ne odihni și a reuși să dormim 8 ore pe noapte, temperatura ar trebui să fie una mai scăzută. Specialiștii sunt de părere că valoarea ideală este de 16.1 grade Celsius, potrivit mirror.co.uk. La această temperatură, organismul reușește să se odihnească și să evite supraîncălzirea din timpul nopții, care ne poate împiedica să dormim profund. 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce e important să porți șosete în timpul somnului

Scapă de somnul nesănătos. 5 sfaturi pentru o noapte odihnitoare

Suferi de insomnie? Consumă aceste alimente și vei avea parte de un somn odihnitor

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse