Injecțiile Ozempic de domeniul trecutului. Iată cum vei putea pierde în greutate

O versiune a medicamentului cunoscut sub numele de Ozempic, care se administrează o dată pe zi, este cu un pas mai aproape de a fi comercializat.

Producătorul de medicamente Novo Nordisk a anunțat luni rezultatele unui studiu amplu, de fază 3, privind semaglutida orală. Semaglutida este același medicament care se află în Ozempic și Wegovy, care se administrează de obicei sub formă de injecții săptămânale, scrie Insider.

În noul studiu, pacienții tratați cu o pastilă de semaglutide timp de un an și patru luni au obținut o pierdere în greutate de peste 15%. Pacienții care au luat o pastilă placebo în această perioadă au pierdut doar 2,4% din greutate.

Martin Holst Lange, vicepreședinte executiv pentru dezvoltare la Novo Nordisk, a declarat într-un comunicat că rezultatele studiului cu pilula au fost “comparabile” cu cele ale Wegovy injectabil.

„Suntem foarte mulțumiți de pierderea în greutate. Alegerea între o tabletă zilnică sau o injecție săptămânală pentru obezitate are potențialul de a oferi pacienților și furnizorilor de servicii medicale posibilitatea de a alege ceea ce se potrivește cel mai bine preferințelor individuale de tratament”, a spus el, mai scrie sursa citată anterior.

Până în prezent, Ozempic și Wegovy au fost disponibile doar sub formă de injecții săptămânale, iar acestea pot costa peste 1.000 de dolari pe lună fără asigurare.

O pastilă zilnică ar putea fi o opțiune mai bună pentru persoanele cărora nu le plac acele. Nu este clar cât ar putea costa noua pastilă. Rebelsys, o altă versiune orală cu o doză mult mai mică de semaglutid, care se află acum pe piață pentru diabetici, nu este semnificativ mai ieftină decât Ozempic.

În comunicatul de presă, Novo Nordisk a precizat că se așteaptă să depună cererea de aprobare de reglementare pentru versiunea în pastile a medicamentului atât în SUA, cât și în Europa, în cursul acestui an.

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate