Incendiile din Pădurea Amazoniană l-au alertat pe Papa Francisc. Ce soluție vede Suveranul Pontif pentru oprirea acestui dezastru fără precedent

Incendiile din Pădurea Amazoniană l-au alertat pe Papa Francisc

Incendiile din Pădurea Amazoniană l-au alertat pe Papa Francisc. La slujba de duminica aceasta, oficiată în Piața San Pietro din Vatican, Suveranul Pontif s-a declarat “îngrijorat” de dimensiunile acestui dezastru natural fără precedent. 

Incendiile din Pădurea Amazoniană l-au alertat pe Papa Francisc

Papa Francisc a făcut apel la cei aproximativ 1,3 miliarde de catolici din lume “să se roage pentru ca, graţie angajamentului tuturor, aceste incendii să fie stinse cât mai repede posibil“.

Conform mediafax.ro, Papa Francisc s-a întâlnit în luna mai cu şeful indigenilor Raoni, venit să avertizeze liderii europeni în legătură cu defrişările din Amazonia. 

În ianuarie 2018, Suveranul Pontif a vizitat Puerto Maldonado, un sat din sud-estul statului Peru înconjurat de junglă amazoniană, unde s-au strâns mii de indigeni peruani, brazilieni şi bolivieni. Papa s-a arătat ăngrijorat încă de atunci de “marile presiuni exercitate de puternice interese economice care îşi dispută petrolul, gazele, lemnul, aurul şi monoculturile agro-industriale“.

Pentru Papa Francisc, această călătorie în Amazonia a dat startul pregătirilor pentru sinodul din octombrie care va fi dedicat Pădurilor Amazoniene. Acestea ocupă 43% din suprafaţa Americii de Sud şi adăpostesc aproape trei milioane de indigeni. Amazonia găzduieşte 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine şi 30 – 50% din fauna şi flora lumii.

Statisticile privitoare la incendiile din jungla amazoniană sunt îngrijorătoare și amenință să destabilizeze iremediabil ecosistemul amazonian. Numărul incendiilor de vegetaţie produse aici din luna ianuarie 2019 a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat recent Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE), conform Mediafax.

Incendiile din Pădurea Amazoniană, vizibile din spațiu

Dimensiunea dezastrului este greu de imaginat. Pentru a vă face o idee, trebuie să știți că incendiile din Pădurea Amazoniană sunt vizibile din spațiu. Într-o singură săptămână au fost detectate peste 9.500 de focare și peste 80.000 de la începutul anului. Aceste focare sunt atțt de puternice și produc atât de mult fum, încât acesta s-a extins în toată emisfera sudică.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri